Mergi la conţinutul principal

IPJ Brăila a încheiat 2018 cu 36 de autospeciale noi. Urmează altele în 2019

• parcul auto al Poliţiei brăilene începe să “întinerească” încet-încet, după ce a primit de la Inspectoratul General al Poliţiei Române 36 de maşini noi, cu promisiunea că vor mai urma şi alte autospeciale în 2019 • totodată, IPJ Brăila speră să-şi acopere deficitul de personal de 14%

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a început să-şi reînnoiască parcul auto, iar acest lucru poate fi observat şi pe stradă, nu doar pe hârtie. În ultimele două luni ale anului 2018, inspectoratul brăilean a primit 36 de autospeciale noi de la Bucureşti, maşini achiziţionate din bani de la bugetul de stat, dar şi din veniturile proprii realizate din activitatea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Până pe data de 5 noiembrie, IPJ Brăila primise un prim lot de 15 autospeciale, iar cel de-al doilea lot a sosit pe ultima sută de metri a anului trecut - 21 de maşini. Toate cele 36 de autospeciale noi, marca Dacia Logan şi Duster, au fost redistribuite în municipiu şi judeţ, după cum urmează: 18 la posturile de poliţie comunale (Bărăganu, Surdila Greci, Cazasu, Tudor Vladimirescu, Mircea Vodă, Măxineni, Jirlău, Gropeni, Siliştea, Grădiştea, Berteşti, Movila Miresii, Galbenu, Roşiori, Salcia Tudor, Chiscani, Tufeşti, Cireşu), 1 la Secţia 4 de Poliţie Rurală Ianca, 2 la Poliţia Orăşenească Însurăţei şi câte una la Poliţiile Orăşeneşti Ianca şi Făurei, 3 la Biroul Rutier, 2 la Serviciul Rutier, 1 la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, 1 la Imigrări, 2 la Serviciul Investigaţii Criminale, 1 la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, 1 la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, 1 la Biroul Proximitate şi 1 la Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi.

Potrivit inspectorului-şef, cms. şef de poliţie Adrian Constantin Glugă, un alt lot de autospeciale nou-nouţe urmează să ajungă la Brăila în cursul anului 2019.

În prezent, IPJ Brăila are un parc auto activ de 200 de maşini, dintre care cele mai multe sunt din 2005-2006, adică destul de vechi pentru misiunile în care sunt cuprinse. Nu de puţine ori, brăilenii au putut observa pe străzile din municipiu ori din judeţ maşini cu rugină. “Am primit 36 autospeciale în anul 2018. Urmează să mai primim şi în 2019 autospeciale de poliţie pentru înnoirea parcului auto, plecând de la vechimea multora dintre cele pe care le vedeţi şi dumneavoastră pe străzi în municipiu şi judeţ, multe din 2005. Avem un parc auto activ de 200 de autospeciale, dintre care 36 primite în 2018. La momentul de faţă, ultima tranşă de casare a fost de 13 autovehicule”, a afirmat acesta într-o conferinţă de presă.

Aceste dotări ale inspectoratelor de poliţie vin şi pe fondul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019. “Având în vedere şi misiunile specifice pe care poliţiştii rutieri le vor desfăşura pe timpul exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, aceştia vor beneficia de 222 de autospeciale Dacia Logan şi 40 de motociclete de poliţie”, anunţa Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă emis anul trecut.

Dacă în ceea ce priveşte parcul auto al IPJ Brăila, lucrurile par să meargă spre bine, mai există o problemă la nivelul inspectoratului: deficitul de personal, cel mai mare fiind înregistrat în rândul ofiţerilor de poliţie. “La momentul de faţă, avem un total de 14% deficit de personal la nivelul IPJ Brăila. Procentul este mai mare la ofiţeri, de 20%, iar în rândul agenţilor de 13%. Am avut două promoţii de agenţi în 2018, iar de curând avem în practică 22 de elevi de la şcoala de agenţi din Câmpina. Sperăm ca toţi cei 22 de elevi să vină la Brăila, după absolvirea şcolii”, a precizat cms. şef de poliţie Adrian Constantin Glugă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro