Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iorga Stoian nu a primit bani de la «Braicar»

Fostul secretar al municipiului, Iorga Stoian, nu a primit bani pentru şedinţele Consiliului de Administraţie de la "Braicar" întrucât este pensionar anticipat, a venit replica din partea Consiliului de Administraţie al companiei publice de transport, prin preşedintele Dumitru Munteanu. Acesta a trimis redacţiei noastre un material în care respinge acuzaţiile sindicatului şi scoate în relief evoluţia pozitivă din ultimii ani a indicatorilor economico-financiari ai "Braicar". Nici un cuvânt însă despre angajarea în companie a fiicei lui Iorga Stoian.

Reacţia Consiliului de Administraţie a SC "Braicar" în urma materialului publicat recent de cotidianul "Obiectiv", având la bază conţinutul scrisorii deschise semnate de organizaţia sindicală a companiei publice de transport nu a întârziat să apară. Preşedintele acestei structuri, Dumitru Munteanu a trimis un punct de vedere în care arată evoluţia pozitivă din ultimii ani a transportatorului public. "Nu este suficient să prestezi un serviciu de utilitate publică dacă nu o faci eficient şi dacă nu realizezi un profit care să îţi asigure dezvoltarea. Sigur, unele măsuri luate nu au avut darul să bucure, şi aici mă refer la reducerea numărului de salariaţi cu 20 de posturi. Totuşi, această măsură a avut rolul de a-i menţine la lucru pe ceilalţi 319 salariaţi şi de a le putea creşte salariile cu circa 5%. Rolul nostru nu este să fim agreabili, rolul nostru este să fim eficienţi. (...) Societatea a făcut şi va mai face angajări în anul 2015 pentru posturile de şofer de autobuz şi vatman, cu respectarea numărului total de 319 angajaţi şi cu încadrarea în fondul de salarii din BVC aprobat pentru anul 2015. (...) În ceea ce priveşte relaţia cu sindicatul, au fost şi vor mai fi frământări. Unele din problemele ridicate sunt reale şi îşi vor găsi rezolvarea prin eforturi comune. (...) Totuşi, suntem şi noi îndreptăţiţi să ne punem câteva întrebări fireşti: Care este dezastrul actual de la Braicar? De ce sunt accentuate acum aceste conflicte, după ce societatea a ieşit din impas şi după ce s-au făcut atâtea investiţii? (...) În cazul d-lui Iorga Stoian, membru al CA, datorită faptului că a fost pensionat anticipat, acesta nu a avut dreptul şi nu a fost retribuit până acum", se arată în materialul din partea CA de la "Braicar".
Totuşi, este interesant de punctat faptul că, deşi a fost ridicată o problemă de moralitate - o dată în ce priveşte prezenţa lui Iorga Stoian în CA-ul unei companii din subordinea municipalităţii (date fiind problemele de imagine ale personajului, în special după scandalul retrocedărilor de terenuri din piaţa Concordia), iar a doua oară, privind angajarea în cadrul companiei a fiicei acestuia - toată lumea se face că plouă.
Din Consiliul de Administraţie fac parte Dumitru Munteanu - preşedinte, Nicolae Balaban, Virginia Koler, Marian Gurgău şi Iorga Stoian. Indemnizaţia fixă brută a fiecăruia dintre aceştia este de aproximativ 1.000 lei, din care rezultă un net lunar de circa 780 lei.

 
Categorie articol: 

Comentarii