Mergi la conţinutul principal
Cine sunt noii consilieri județeni?

Ionuț Ciprian Dobre, vicepreședinte al CJ: “Suntem aleși să muncim în interesul cetățeanului”

Spre deosebire de alte alegeri locale, anul trecut au intrat atât în CLM cât și în CJ multe nume noi de la PSD și PNL. Totodată printre new-entry sunt și mulți tineri, dar și mulți profesioniști cu calificări superioare de la care cetățenii Brăilei ar putea avea așteptări. În acest context, ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a inițiat o rubrică nouă destinată, în exclusivitate, consilierilor municipali și județeni aflați la primul mandat. Pentru început, în cadrul acestei rubrici vor intra mini-interviuri “asezonate” cu CV-urile noilor consilieri. Începem cu consilierii județeni ai PSD, partidul care a câștigat pe linie alegerile locale. Primul care ne-a trimis răspunsurile a fost chiar Ionuț Ciprian Dobre, vicepreședinte al CJ.

Ionuț Ciprian Dobre are 38 de ani și este vicepreședinte al Consiliului Județean Brăila, ales în urma alegerilor locale din septembrie 2020. Este licențiat în Științe Juridice din anul 2005  și a urmat un master în Drept și Administrație Publică Europeană în anul 2017. Ca experiență profesională are peste 10 ani, ca jurist, în mai multe companii private și în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitara “Eco Dunărea”Brăila, asociație ce se ocupă cu implementarea și monitorizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor. Ca vicepreședinte al Consilului Județean Brăila răspunde de Direcția Juridică, Direcția Economică și Instituția Arhitectului – șef.

 

-Cum vă simțiți la ședințele CJ Brăila?

-În cadrul ședințelor de consiliu județean ne întâlnim, online, o dată pe lună său ori de câte ori este necesar pentru a dezbate, amenda și vota proiectele de hotărâre inițiate de președinte. Până la aceste întâlniri, noi, grupul consilierilor Partidului Social Democrat Brăila avem o comunicare foarte bună și dezbatem împreună toate proiectele de pe ordinea de zi. În ședințe deja noi știm despre ce este vorba în fiecare proiect, întâlnindu-ne în comisiile de specialitate din care facem parte. Eu fac parte din Comisia Juridică și împreună cu ceilalți colegi ai mei, dăm avizele de specialitate pe fiecare proiect de hotărâre în parte. Ședințele de Consiliu județean îmi oferă satisfacția că am reușit să fac ceva bun pentru cetățenii județului Brăila.

 

-Ce nu vă place?

-Nu pot să spun că nu îmi place ceva anume în cadrul ședințelor de consiliu dar recunosc că mi-aș dori să avem posibilitatea de a interacționa cu colegii consilieri față în față. Dezbaterile ar fi mult mai constructive dacă am putea comunica direct, mai ales că ar putea fi prezenți și directorii din cadrul consiliului dar și din cadrul subordonatelor, care au posibilitatea să explice mai pe larg despre ce este vorba într-un proiect de hotărâre.

 

-Ați schimba ceva la modul de organizare și funcționare al ședințelor?

-Ședințele de consiliu funcționează în baza Ordonanței de Urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ. Toate au un rost anume și atunci când se respectă regulile de funcționare totul merge ca pe roate. În momentul de față ședințele sunt constructive, se bazează pe seriozitatea fiecărui consilier în parte, suntem aleși să muncim în interesul cetățeanului.

 

-Aveți un proiect personal pe care, cu ajutorul grupului de consilieri PSD, să-l promovați până la sfârșitul mandatului?

-Proiectul meu personal este bunăstarea cetățeanului județului Brăila. Când am primit încrederea colegilor de partid pentru a candida pe un post de consilier județean, m-am alăturat practic echipei lui Francisk Iulian Chiriac și am îmbrățișat proiectul de campanie “Pentru Brăila Tuturor”. Acesta a fost structurat pe 5 domenii esențiale și anume: infrastructură, sănătate, cultură, fonduri europene și sport. Împreună cu președintele Consiliului Județean și cu celălalt vicepreședinte al CJ, Ionel Epureanu, promovăm proiectele pe care ni le-am asumat în campania electorală și vrem ca în acest mandate să le ducem la bun sfârșit. Cu siguranță voi avea o implicare mare în ceea ce înseamnă implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, având în vedere că l-am urmărit îndeaproape timp de 4 ani de zile. (A consemnat Monica PARASCHIV)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro