Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ionuţ Bazac se oferă voluntar pentru testarea vaccinului pandemic produs de Cantacuzino

"Streinu-Cercel este cel mai bun specialist în boli infecţioase din România. Nu ar fi trebuit să ia decizia de a demisiona", a spus Ionuţ Bazac, în cadrul unei conferinţe de presă.
Fostul ministru PSD al Sănătăţii a justificat faptul că România nu a comandat vaccin pandemic în perioada mandatului lui, spunând că, pe atunci, recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu indicau gravitatea de acum a bolii, când au apărut cazuri de contaminare şi la copii de şase luni.
În ceea ce priveşte măsurile luate de Ministerul Sănăţii, Bazac apreciază că ceea ce lipseşte este o metodologie de vaccinare, dar şi planurile sectoriale de pandemie.
Pe 29 octombrie, Ionuţ Bazac a acuzat autorităţile că nu iau măsurile necesare pentru combaterea noii gripe, nerespectându-se astfel Planul Naţional de combatere a pandemiei, aprobat de Guvern. "Cer public oficialilor din Ministerul Sănătăţii să se adune şi să caute măsurile pe care le-am lăsat la Ministerul Sănătăţii şi să utilizeze mecanismele stabilite şi resursele care au fost alocate. Le reamintesc că există o Hotărâre de Guvern de punere în aplicare a Planului Naţional de pandemie, în care am inclus achiziţionarea a peste 1,3 milioane de doze de antivirale, echipamente de protecţie personală şi substanţe dezinfectante pentru copiii din şcoli. Nu au fost achiziţionate până acum. Faptul că vaccinul va fi disponibil curând nu trebuie să-i facă să răsufle uşuraţi, pe ei sau pe noi toţi. (...)În programul naţional de combaterea pandemiei existau cantităţi de dezinfectanţi care trebuiau folosite în şcoli pentru copii, aceste cantităţi, pentru care erau resursele alocate nu au fost achiziţionate nici acum", a precizat fostul ministru al Sănătăţii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii