Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ioniță salută scutirea de la plata impozitului pe clădiri pentru medicii de familie

* parlamentarul PNL Brăila, Antoneta Ioniță, a anunțat că este vorba despre o modificare a Codului Fiscal, aprobată astăzi în Camera Deputaților, prin care medicii de familie sunt scutiți de la plata impozitelor pe clădirea în care își desfășoară activitatea cabinetele medicale * aceasta a afirmat că în calitate de inițiator, consideră demersul drept un real sprijin pentru rețeaua medicinei primare, încă nefinanțată corespunzător

 

 

 

Deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniță a anunțat că medicii de familie vor fi scutiți de la plata impozitului pe clădirea în care își desfășoară activitatea. Aceasta a emis un comunicat de presă în care a subliniat că măsura vine în urma modificării Codului Fiscal, aprobată astăzi în Camera Deputaților. Potrivit Antonetei Ioniță, cei peste 11.000 de medici de familie din România, inclusiv cei 135 din județul Brăila, vor beneficia de aceste scutiri.

”În calitate de inițiator al acestui proiect, alături de alți colegi din grupul parlamentarilor PNL, consider că acesta este un sprijin pentru rețeaua medicinei primare, încă nefinanțată corespunzător. Decizia vine ca o reparație pentru medicii de familie, după ce, prin Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, au fost scutite de la plata impozitelor, clădirile aflate în proprietatea fundațiilor cu caracter umanitar, social sau cultural, cele ale cultelor religioase recunoscute, precum și unitățile sanitare publice. În această ultimă categorie  au fost cuprinse, însă, numai spitalele, clinicile și policlinicile, fără să se țină seama că rețeaua medicinei de familie care reprezintă structura de bază a sistemului sanitar public”, a declarat Ioniță.

Potrivit deputatului PNL Brăila, cabinetele individuale ale medicilor de familie au rămas în afara acestor facilități, deși, anterior modificărilor din 2015, nu se plăteau impozite pe clădire. Aceasta a dorit să puncteze că demersul liberalilor, datează încă din 2018, când a fost votat de Senat, însă a fost ”îngropat” ulterior prin sertare, de adversarii politici, care au condus Camera Deputaților.

”Am rămas, însă, consecvenți și astăzi putem da această veste bună medicilor de familie, a căror activitate de o importanță majoră s-a văzut inclusiv în această perioadă, când s-au aflat și ei în prima linie e bătăliei cu pandemia de COVD-19”, a conchis sursa citată.

 
Categorie articol: 

Comentarii