Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ioniță avertizează: Pentru câțiva lei în plus la pensie, bătrânii vor pierde rețetele compensate!

* deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniță a acuzat, recent, Guvernul PSD - ALDE de ipocrizie, precizând că pentru a lua măsuri populiste, social-democrații trec cu vederea situații grave și dau naștere unor probleme pentru anumite categorii de persoane * liberalul a subliniat că după măririle de pensii “cu câțiva lei”, bătrânii cu venituri modeste, nu vor mai putea beneficia de medicamente compensate și își vor vărsa nemulțumirile asupra medicilor de familie, dar care nu au nicio vină

 

Parlamentarul PNL Brăila Antoneta Ioniță consideră că mărirea pensiilor “cu câțiva lei” este de fapt o “lovitură” dată bătrânilor care beneficiau de rețete compensate. Aceasta a emis, ieri, un comunicat de presă, în care a acuzat actuala guvernare de ipocrizie, precizând că din punctul său de vedere, doar pentru a da bine, Guvernul PSD-ALDE adoptă măsuri populiste care afectează negativ ulterior o serie de categorii sociale.

“Anunțat cu mare tam-tam de către ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, mărirea punctului de pensie înseamnă, de fapt, renunțarea la o serie de facilități pe care pensionarii le aveau, prima dintre ele, dar și cea mai importantă, fiind scăderea procentului de compensare la rețete pentru medicamente. De fapt, asistăm la o ipocrizie fără margini, ridicată la statut de mare realizare. Încă o dovadă că actualul guvern este rupt de realitate și încearcă să manipuleze, spunând doar partea de adevăr care-i convine”, se arată în cadrul comunicatului emis de Ioniță.

Deputatul liberal, care este de profesie medic, a dat ca exemplu cazul pensionarilor care aveau venituri de până la 900 lei lunar și care primeau până acum o compensare de 90% la rețetele pentru medicamente. Odată cu majorarea pensiilor, sute de mii de pensionari care vor depăși acest plafon doar cu câțiva lei, a avertizat Ioniță, nu vor mai beneficia de acest procent de compensare, ci doar de 50%, ceea ce înseamnă că vor cheltui mult mai mult pe medicamente.

“Imaginați-vă că un pensionar care depășește plafonul de 900 lei cu 10 lei și care are nevoie de medicamente de 200 lei lunar va trebui ca de acum înainte să scoată din buzunar 100 lei. Primește 10 lei și cheltuie în plus 80 lei pentru medicamente. Aceasta este realitatea pe care Guvernul PSD - ALDE nu o recunoaște. Adăugați acestei situații și majorarea constantă a prețului la medicamente și aveți imaginea completă a unui tablou în care pensionarii sunt sacrificați, dar amăgiți cu realizări de carton”, a mai adăugat Ioniță.

Sursa citată a mai anticipat că în perioada următoare cei mai mulți pensionari care-și vor pierde dreptul de compensare cu 90% la rețete, își vor vărsa nemulțumirile pe medicii de familie, deși din punctul său de vedere, aceștia  nu au nicio vină și vor trebui doar să respecte legislația în vigoare.
Categorie articol: 

Comentarii