Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ioniţă ridică steguleţe roşii la Ministerul Sănătăţii privind sistemul sanitar precar

• parlamentarul PNL Brăila, Antoneta Ioniţă, a precizat că nu a reuşit să dialogheze deschis cu actualul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, motiv pentru care a decis să îi trimită o scrisoare deschisă • medicul atrage atenţia asupra mai multor probleme din sistemul sanitar pentru care PSD a promis rezolvare, însă care se află pe “lista de aşteptare”

 

Deputatul PNL Brăila, Antoneta Ioniţă, critică dur sistemul sanitar românesc, pe care îl consideră extrem de problematic. Aceasta s-a plâns, ieri, în cadrul unui comunicat de presă că după ce i-a eşuat o încercare de a dialoga deschis cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a decis să îi adreseze o scrisoare deschisă pe tema problemelor majore din sistem, care au nevoie de soluţii urgente.

“Lipsurile din sistem sunt evidente, le simţim cu toţii, pacienţi şi medici. Avem 22 de morţi din cauza gripei, avem noi cazuri de rujeolă confirmate în ţară, suntem în plină criză a sângelui. Ne confruntăm cu o lipsă a medicamentelor din farmacii şi spitale, ştim condiţiile precare în care sunt trataţi o mare parte a pacienţilor, toate completează un tablou dureros a ceea ce înseamnă problemele din sănătate”, susţine Ioniţă.

Medicul brăilean a semnalat în scrisoarea adresată Ministrului Sănătăţii o serie de chestiuni punctuale: medici care au absolvit rezidenţiatul şi care nu-şi găsesc loc de muncă la spitalele de stat, în condiţiile în care se vorbeşte despre o criză a medicilor, sincope în furnizarea şi aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare, lucru pe care îl resimte pacientul, dar şi medicul, împiedicat să-şi practice meseria, problema salarizării cadrelor medicale, nerezolvată de la 1 ianuarie 2018, aşa cum a promis guvernarea PSD.

“Una dintre cele mai mari probleme rămân infecţiile nosocomiale din spitale, despre care se vorbeşte în şoaptă, deşi riscurile de îmbolnăvire a pacienţilor sunt uriaşe. Este o lipsă de respect faţă de pacienţi, aşa cum lipsă de respect este şi birocratizarea excesivă a actului medical, despre care s-au spus multe lucruri şi s-au făcut nenumărate promisiuni, însă nu s-au găsit soluţii. Medicii se plâng de timpul consumat pentru munca de birou, în defavoarea celui alocat pentru consultarea pacienţilor”, a conchis Ioniţă.
Categorie articol: 

Comentarii