Mergi la conţinutul principal

Ioniţă ar vrea servicii medicale gratuite şi în unele clinici private

• deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă a ajuns la concluzia că este incorect faptul că de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) se refuză decontarea serviciilor medicale pentru pacienţi la clinicile private • aceasta a plecat de la un caz concret privind un complex medical privat din Brăila, ce are în dotare, printre altele, secţii de oncologie • Ioniţă a anunţat că a solicitat CNAS să explice care sunt motivele pentru care, de exemplu, clinica “Veneţia” din Brăila nu poate încheia un contract ce ar permite accesul pacienţilor, gratuit, la serviciile sale medicale

 

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă este de părere că accesul locuitorilor din judeţul Brăila la servicii medicale gratuite în sistemul privat este îngrădit în acest moment. Parlamentarul brăilean a anunţat că a solicitat deja Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să remedieze situaţia. Ioniţă a expus problema pornind de la un exemplu concret, cel al complexului medical “Veneţia” din Brăila, un spital privat destinat bolnavilor cronici, care are în dotare, potrivit deputatului, secţii de oncologie, geriatrie, medicină paliativă, precum şi secţii de recuperare neurologică, ortopedie şi recuperare respiratorie. Deputatul a insitat pe ideea că este o investiţie privată de peste trei milioane de euro, la care pacienţii brăileni nu au, însă, acces decât contracost, din cauza refuzurilor repetate ale casei de asigurări de a încheia contract de decontare a tuturor serviciilor medicale.

“În condiţiile în care populaţia municipiului şi judeţului Brăila este îmbătrânită şi are venituri medii nete sub 1.800 de lei, este evident că exact persoanele care ar trebui să beneficieze de servicii de recuperare şi boli cronice nu au posibilitatea de a-şi achita pachetele de tratament. Toată lumea ştie că Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila este supra-aglomerată, că pacienţii stau câte doi în pat, iar în acest timp, paturile din clinica privată, unde condiţiile hoteliere şi de tratament sunt de ultimă generaţie, rămân nefolosite. Este inacceptabil că, în timp ce la clinica privată există un laborator de imagistică dotat cu computer tomograf, în cazul defectării computer-tomografului de la SJU Brăila, pacienţii sunt direcţionaţi şi puşi pe drumuri către spitalul din Galaţi, deşi ar putea să beneficieze de analize în oraşul lor”, a declarat Ioniţă, revoltată.

Sursa citată a adăugat că din punctul său de vedere, pacienţii brăileni trebuie să aibă dreptul, în baza contribuţiei lor la bugetul Asigurărilor de Sănătate, să acceseze servicii medicale moderne şi un tratament decent. Ioniţă a adăugat, în acest context, pe post de argument privind necesitatea decontărilor de către CNAS a tratamentelor în clinici private, faptul că acest centru medical din Brăila dispune şi de o bază de recuperare cu trei bazine de hidroterapie, kinetoterapie, aparatură electro-magneto-laser terapie, ceea ce ar fi extrem de benefic pentru pacienţi.

“Refuzul de a deconta astfel de servicii medicale şi către cabinetele private rămâne de neînţeles, cât timp nevoia este evidentă, iar preţul plătit de casa de asigurări pentru un anumit tip de serviciu este acelaşi, indiferent că vorbim despre un spital public sau despre unul privat. De aceea, am solicitat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să explice care sunt motivele pentru care Clinica «Veneţia» din Brăila nu poate încheia un contract ce ar permite accesul pacienţilor, gratuit, la serviciile sale medicale şi ce măsuri se vor lua pentru remedierea acestei situaţii paradoxale”, a conchis Ioniţă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro