Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ionel Alexandru, profund dezamăgit de clasa politică după cazul Caracal

• fostul senator brăilean, Ionel Alexandru, a făcut o analiză a tragediei petrecute la Caracal, incluzând în ecuaţie şi modul în care s-au comportat politicienii şi autorităţile • Alexandru consideră că Guvernul Viorica Dăncilă trebuie să demisioneze, să se organizeze alegeri anticipate şi Legea răspunderii magistraţilor să fie aprobată de urgenţă

 

Fostul senator de Brăila Ionel Alexandru a dorit să facă un comentariu legat de scena politică din România în contextul tragediei petrecute la Caracal, arătându-se extrem de dezamăgit. Acesta a afirmat că acest caz petrecut la Caracal reprezintă vârful unui “iceberg care macină România de decenii” şi a demonstrat încă o dată disoluţia instituţiilor statului român şi nevoia de a se lua măsuri concrete. Alexandru consideră că politicienii români care au tolerat corupţia şi incompetenţa au o parte din vină pentru cele întâmplate.

“Sunt lucruri binecunoscute şi tolerate cu inconştienţă de cei care au condus şi conduc România, respectiv, clasa politică de azi. Avem în prezent o clasă politică compromisă din următoarele cauze generale: a permis şi permite corupţia, nepotismul, incompetenţa de toate felurile, indiferenţa faţă de orice, crima organizată şi alte astfel de grozăvii. Până şi o bătaie în trafic pentru un loc de parcare a devenit ceva obişnuit. Modul în care au acţionat autorităţile statului în cazul de la Caracal demonstrează cu prisosinţă acest lucru. Dacă nu era Alexandra nepoata realizatorului TV Cumpănaşu, care prin relaţiile sale a implicat masiv Mass-Media, cazul poate că era clasat la autori necunoscuţi, aşa cum a fost clasat şi celălalt caz de către Poliţie şi Procuratură, iar criminalul ar fi făcut şi astăzi alte victime, fiind în liberatate”, a declarat Alexandru revoltat.

Acesta a adăugat că incompetenţa Guvernului Viorica Dăncilă nu mai poate fi tolerată, iar măsurile luate de premier sub presiunea cazului Caracal dovedesc exact asta.

“A schimbat ministrul de Interne după şase zile de mandat, a schimbat ministrul Învăţământului, fără nicio legătură directă cu cazul, doar pentru nişte răfuieli mai vechi legate de buget. Asta în speranţa că lumea va uita că şi ea a girat de un an şi jumătate toată campania pe Legile Justiţiei, promovate de fostul său şef (n.r. - Liviu Dragnea). În speranţa că lumea a uitat eliberarea celor 18.000 de infractori, dintre care 566 violatori, decizie a fostului său ministru de Justiţie, încurajându-se astfel infracţionalitatea. O altă cauză este promovarea pe funcţii de criterii politice, nu pe competenţă profesională în guvernul său. Lucru valabil de altfel pentru mai toate guvernele trecute. Avem miniştri incapabili şi în cascadă, prefecţi, şefi de poliţie şi aşa mai departe”, a continuat Alexandru.

De asemenea, fostul senator susţine că şi partidele politice sunt la fel de vinovate pentru că nu promovează oameni profesionişti, ci pur şi simplu acceptă cadre pe pile şi relaţii. Aspect care a condus la parlamentari, primari, consilieri incompetenţi şi analfabeţi, incapabili să realizeze lucruri în folosul comunităţii. Alexandru consideră că şi Puterea Judecătorească are partea ei de vină pentru situaţia actuală din România.

“În privinţa celei de-a treia puteri, şi aceasta are uscăturile sale. Aşa cum s-a văzut prin ceea ce a făcut cu protocoalele SRI, cu procurori de genul lui Portocală, sau prin ceea ce n-a văzut lumea întreagă: o grevă a magistraţilor. În concluzie, cred că singura soluţie ar fi demisia Guvernului, alegerile anticipate şi aprobarea urgentă a Legii răspunderii magistraţilor”, a conchis sursa citată.
Categorie articol: 

Comentarii