Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ion Susanu doreste sa fie un parlamentar in slujba tuturor cetatenilor

Candidatul PNL din Colegiul I pentru Senat, Ion Susanu, vrea sa candideze pentru ca doreste sa ofere brailenilor o alternativa la parlamentarii de pina acum, care si-au aparat numai interesele personale si pe cele ale clientelei politice. Susanu promite celor care il vor vota ca nu va fi un parlamentar din cei bogati si cu atit mai putin unul obedient oamenilor bogati, ci va fi unul in serviciul tuturor cetatenilor. Mai mult, acesta doreste sa isi puna experienta in domeniul agriculturii in slujba brailenilor, deoarece s-a saturat sa vada cum in acest domeniu sint scoase pe banda rulanta legi proaste: "Ca si restul brailenilor obisnuiti, m-am saturat de modul in care se comporta alesii nostri. Doresc sa schimb ceva in acest sens si de aceea m-am decis sa candidez pentru un fotoliu in Senatul Romaniei. Un parlamentar interesat de Braila poate sustine initiativele organelor alese locale, folositoare cetatenilor, si exact asta am de gind sa fac. In plus, ca expert in agricultura, m-am saturat sa vad cum se dau legi proaste in acest domeniu si ca nu se face treaba cu adevarat. Braila este un judet agrar si multi dintre cei care locuiesc in oras au tangenta intr-un fel sau altul cu acest domeniu, deci problemele din agricultura nu ii privesc numai pe cei care locuiesc la tara. Ca senator, responsabilitatea este mult mai mare, avind in vedere ca trebuie sa reprezinti interesele alegatorilor din trei colegii de Deputati. Tocmai de aceea, m-am gindit la citeva proiecte care vor imbunatati viata cetatenilor din aceste zone, si de fapt, din toata Braila, proiecte pentru care voi face lobby la Guvern, daca voi fi ales senator".
Referitor la proiectele pe care le are pentru colegiul in care candideaza, Susanu s-a gindit ca, pentru zona urbana, ar fi necesara infiintarea unei universitati, context in care va oferi tot sprijinul CJ Braila, initiatorul acestui proiect: "Sprijin total initiativa CJ Braila de a infiinta in oras o universitate, in perimetrul si cu activele Liceului de Chimie. De asemenea, se pot atrage fonduri pentru amenajarea Parcului Monument, care poate rivaliza chiar cu Parcul Copou din Iasi. Tot in Parcul Monument s-ar putea realiza un Centru Cultural Muzeistic "C.S. Aldea", care sa reflecte viata, cultura, preocuparile taranului brailean, dar si o adevarata gradina botanica. Voi studia, in colaborare cu autoritatile locale, infiintarea unui parc industrial, pastrind specificul avut de catre Combinatul Chimic Braila, pe amplasamentul acestuia ca port industrial la Dunare, la Chiscani. Sa nu uitam, de asemenea, ca Braila poate, antrenind si societatea civila, sa creeze un turism cu potential deosebit".
Candidatul liberal are planuri si pentru zona rurala pe care vrea sa o transforme in una demna de statutul tarii noastre ca membra UE: "Ar trebui ca in orice comuna, agricultura sa se realizeze numai in ferme familiale comerciale, societati agricole, grupuri de producatori si societati asociative de servicii in interesul agricultorilor. Totodata, este nevoie de un sprijin puternic la nivel central, pentru eficientizarea sistemului de irigatii, fara de care nu se poate face agricultura la Braila. Este nevoie de multa sustinere in sectorul cresterii animalelor, in corelatie pozitiva cu productia vegetala profesionala. Sint, de asemenea, necesare masuri eficiente de eliminare a importurilor de produse agro - alimentare. Iar in toate acestea, parlamentarii se pot implica".

CV-ul candidatului PNL in Colegiul I pentru Senat

Ion Susanu are 66 de ani, este casatorit si are un copil. Acesta a absolvit in 1965 facultatea de Agricultura - Institutul Agronomic "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi. In perioada 1965 - 1974 a profesat ca inginer agronom, sef ferma, inginer sef, director tehnic la Intreprinderile Agricole de Stat Maicanesti, Mircea Voda, Sutesti, Faurei si Urleasca. Intre anii 1974 - 1977 si 1986 - 1988 a activat ca director general al Fabricii de Conserve Zagna - Vadeni. Intre 1977 - 1980 si 1988 - 1989 a fost director general al Trustului Unitatilor Agricole de Stat. In perioada 1981 - 1986 a condus Directia Generala pentru Agricultura a judetului Braila. Din 1990 si pina in 1997, a fost manager la SC "Insula Mare a Brailei" si al concernului "Braigal". Dupa 1997 a avut numai activitati private, iar in prezent este director general al societatii romano - spaniole "Agiberom Agicola" SRL Braila. In ce priveste activitatea politica, Ion Susanu a fost in perioada 1990 - 1992 membru al partidului Democrat Agrar din Romania, in 1996 a candidat la Primaria municipiului Braila din partea PDSR, iar din 2004 si pina in prezent este membru al PNL Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii