Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ion Emanuel, afară din Poliţie

agentul de poliţie Ion Emanuel, angajatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila care în aprilie 2017 a fost la un pas de a produce o tragedie pe Şoseaua de Centură, în zona Poligonului Vulpea, şi-a primit pedeapsa • el poate răsufla însă uşurat, pentru că a primit doar o condamnare ce constă într-o amendă penală de 2.000 lei pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului • potrivit unor surse, poliţistul Ion Emanuel a fost pensionat medical, la începutul acestui an, astfel că nu mai este angajat al IPJ • informaţia ne-a fost confirmată de reprezentanţii IPJ Brăila, însă nu am reuşit să aflăm şi ce probleme medicale l-au trimis la pensie pe agentul de poliţie care, beat la volan, a intrat în plin pe contrasens într-o maşină în care se aflau o femeie însărcinată, un copil de 2 ani şi doi bărbaţi

 

Agentul de poliţie Ion Emanuel, cel care în urmă cu doi ani a băut peste măsură şi a pornit într-o cursă nebună pe Şoseaua de Centură, şi-a primit pedeapsa. Deşi a fost la un pas de a ucide oameni nevinovaţi, poliţistul a scăpat doar cu o amendă penală, adică o condamnare extrem de blândă. Asta pentru că, în urma evenimentului, nu au fost înregistrate victime, astfel că agentul în cauză a fost judecat doar pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În plus, poliţistul Ion Emanuel şi-a încheiat şi activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, el fiind pensionat medical la începutul acestui an de comisia de specialitate. “În baza art. 336 al 1 Cod penal, cu aplicarea art. 61 al 4 lit c Cod penal, art. 396 al 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Ion Emanuel la pedeapsa amenzii de 2.000 lei, corespunzătoare a 200 zile amendă ( 10 lei o zi amendă x 200 zile), pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, la data de 18.04.2017”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Brăila la sfârşitul lunii mai.

În plus, agentul Ion Emanuel a decis să îşi încheie şi activitatea în cadrul IPJ Brăila şi s-a pensionat medical la începutul acestui an. Decizia a fost luată de comisia de specialitate de la Spitalul Militar Galaţi. Nu am reuşit să aflăm care a fost afecţiunea care l-a împins la pensie pe poliţistul în cauză, fiind secret medical, însă de la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila ni s-a confirmat informaţia că agentul de poliţie s-a pensionat. Totuşi, poliţistul mai are un dosar penal pe cap, fiind vorba despre “Mită la poliţişti”, în care a fost deja condamnat de prima instanţă la o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pentru luare de mită. În urma apelurilor formulate după sentinţa primei instanţe, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, însă judecata este în curs, următorul termen fiind stabilit pentru luna septembrie.

 

Beat la volan, poliţistul a ajuns pe contrasens

 

Evenimentul rutier care s-a produs în aprilie 2017 a scos în evidenţă unele probleme cu care se confrunta deja poliţistul Ion Emanuel, el fiind cunoscut drept un iubitor al alcoolului, după cum au stabilit chiar anchetatorii. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, după ce s-a stabilit că poliţistul avea o alcoolemie în sânge de 1,80 grame la mie.

Cursa de pe Şoseaua de Centură, în zona Poligonului Vulpea, a fost la un pas să provoace moartea a patru persoane: o femeie însărcinată, un copil de 2 ani şi doi bărbaţi. Au avut mare noroc şi au scăpat totuşi fără răni grave, incidentul fiind înregistrat ca tamponare, întrucât nu au fost persoane internate în spital.

Potrivit procurorului de caz, în seara de 18 aprilie 2017, Ion Emanuel s-a cinstit bine cu alcool, după cum a reieşit în urma analizei probei de sânge, apoi a plecat cu maşina la drum, a mers pe şosea cu farurile stinse şi a intrat în plin într-un autoturism condus de un bărbat din Călăraşi. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat două autoturisme avariate, respectiv un “Volkswagen Passat” şi un Ford Focus. Din cercetări s-a stabilit faptul că autoturismul VW a fost condus de inculpatul Ion Emanuel, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, acesta fiind vinovat de producerea evenimentului rutier. Poliţistul Ion Emanuel emana un miros puternic de halenă alcoolică, după cum arăta procurorul în rechizitoriu, astfel că i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă a refuzat. Inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila unde i-a fost recoltată o mostră biologică de sânge. A rezultat că alcoolemia inculpatului a fost de 1,80 grame la mie, după cum se arăta în rechizitoriul PT Brăila.

 

“Venea pe contrasens, depăşea cu luminile stinse”

 

Conform anchetei, în seara de 18 aprilie 2017, puţin după ora 20.00, un bărbat de 29 de ani, din Călăraşi, circula lcu autoturismul “Ford”, pe Centura Brăilei, în maşină fiind patru persoane, adică şoferul, cumnatul acestuia cu soţia, însărcinată în 5 luni şi copilul lor, de numai 2 ani. Conducătorul auto s-a trezit izbit în plin de maşina condusă de agentul de poliţie. “Individul venea pe contrasens, depăşea cu luminile stinse. Nu avea nici poziţii, nimic nu avea, era beznă. În 5 - 10 metri l-am văzut, am frânat pur şi simplu. Nu ştiu. Mai eram în maşină cu cumnatul meu, soţia lui şi un copil”, a declarat şoferul aflat la volanul Fordului, după accident.

Şoferul teribilist Ion Emanuel, în vârstă de 42 de ani, a fost cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de art. 336 Cod Penal.

Surse din cadrul IPJ ne-au informat că poliţistul a mai avut ceva probleme din cauza alcoolului, cu ani în urmă. Iniţial, acesta a lucrat la Ordine Publică (OP) apoi la Rutier, însă a fost trimis înapoi la OP pentru că, prin 2003-2004, fiind sub influenţa alcoolului, a intrat cu autoturismul într-un stâlp, în zona Barieră. Se pare că era autoturismul personal. A revenit apoi la Circulaţie, unde a şi picat în plasa ofiţerilor de la Control Intern, el fiind apoi cercetat şi condamnat în dosarul “Mită la poliţişti”. Şi în acest dosar procurorii au arătat faptul că Ion Emanuel este “un şofer care conduce băut, fie maşina personală, fie pe cea de serviciu”.

 
Categorie articol: 

Comentarii