Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iohannis i-a certat pe parlamentari la ei acasă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri că îşi doreşte un Parlament puternic, care să se bucure de încrederea cetăţenilor. El a spus că nu poate concepe o Românie puternică fără ca Legislativul să fie pe măsură.
Iohannis a arătat că sunt două aspecte esenţiale care ar trebui să definească un Parlament puternic: o legislaţie de calitate şi raporturi funcţionale cu celelalte puteri din stat. Şeful statului a indicat că la cererile de reexaminare a legilor a constatat că unele aspecte pun probleme calităţii şi coerenţei legislaţiei. Detaliind, el a precizat că în 2015 asupra vechiului Cod fiscal s-a intervenit legislativ de 13 ori, iar Legea educaţiei, cea privind reforma în domeniul sănătăţii, Legea administraţiei publice locale şi Codul Muncii au fost modificate la interval de două - trei luni sau chiar de două - trei ori în aceeaşi lună.

Respect pentru lege, pentru educaţie

„Faptul că oamenii îşi doresc norme juridice mai clare, mai simple, care nu se schimbă peste noapte, nu cred că este o surpriză pentru nimeni. Însă această realitate trebuie să capete un răspuns", a precizat Iohannis vorbind în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.
„Respectul faţă de lege nu poate fi disociat de relaţia cu justiţia. De fiecare dată când am considerat că s-au produs derapaje în această privinţă v-am comunicat, nu pentru că doresc să intervin în activitatea Parlamentului, ci tocmai pentru că modul în care această instituţie răspunde la cererile justiţiei îi poate afecta credibilitatea", a spus Iohannis. El le-a solicitat parlamentarilor să îi fie parteneri în proiectul de elaborare a unei noi legislaţii cadru pentru educaţie, care să fie realizată în urma unei largi consultări publice.

 




Categorie articol: 

Comentarii