Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iohannis, desemnat candidatul PNL la preşedinţie

Cercetarea sociologică comandată de PNL pentru a decide candidatul la prezidenţiale între Crin Antonescu şi Klaus Iohannis concluzionează că actualul preşedinte al partidului are potenţialul cel mai bun în perspectiva alegerilor din toamnă, au declarat pentru Mediafax surse liberale.
Conform surselor citate, sondajul comandat de PNL a fost realizat în perioada 10-17 iulie, iar rezultatele sale au fost prezentate duminică liberalilor.
Astfel, potrivit acestor date, 32% din respondenţi ar vota cu Victor Ponta la prezidenţiale, în timp ce Klaus Iohannis ar fi votat de 21%, Călin Popescu Tăriceanu - 10%, Mircea Geoană - 6%, Cristian Diaconescu - 6%, Crin Antonescu - 6%, Cătălin Predoiu - 5%, Dan Diaconescu - 4%, Mihai Răzvan Ungureanu - 1%.

Dacă ar candida Antonescu, Ponta ar câştiga

De asemenea, în turul al doilea Ponta ar avea 49%, faţă de 43% Iohannis, restul respondenţilor fiind nehotărâţi. În acelaşi timp, în turul al doilea Ponta ar obţine 53% într-o confruntare cu Antonescu, pentru care ar vota doar 29%, au mai relatat sursele citate.
Potrivit aceloraşi surse, Ponta ar avea 55% în turul al doilea, faţă de 28% Predoiu. Cercetarea sociologică a analizat şi electoratele lui Iohannis şi Antonescu în funcţie de vârstă, sex, nivel de şcolarizare, ocupaţie, venituri, precum şi pe regiuni ale ţării, au mai menţionat sursele citate.
Potrivit acestora, la toate criteriile analizate, Iohannis a ieşit mai bine decât Antonescu.
"Pentru PNL (şi PDL) Iohannis are în prezent potenţialul cel mai bun în perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014", este concluzia cercetării sociologice, au relatat pentru Mediafax sursele liberale.
Sursele citate au mai relatat că, potrivit cercetării, Klaus Iohannis dispune şi de potenţial de creştere, răspunzând şi dorinţei de schimbare a unei mari părţi a populaţiei.
Această cercetare sociologică a fost discutată în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL programată pentru luni la ora 15.00.

Antonescu n-ar candida independent

Pe de altă parte, fostul lider liberal Crin Antonescu a declarat, luni, înaintea şedinţei Delegaţiei Permanente reunite pentru a decide prezidenţiabilul partidului, că exclude o candidatură independentă.
El a spus că nu intenţionează să comenteze rezultatele sondajului intern. "E un sondaj pe care nu mi-l asum, dar pe care nu-l contest", a spus Antonescu, arătând că nu va solicita alt sondaj în Delegaţia Permanentă.
"Acum zece zile am propus să trecem la vot fără sondaje, în condiţiile în care nu s-au mai făcut analizele despre care fusese vorba iniţial. Desemnarea unui candidat la Preşedinţie de către un partid este o decizie politică. Ea trebuie formalizată cumva. Ea nu se poate lua în constatarea unor sondaje. Ea pur şi simplu, în baza sondajelor, în baza tuturor factorilor pe care cineva îi poate avea în minte atunci când ia o decizie, trebuie să însemne o decizie luată prin vot de un for al unui partid", a spus Antonescu. El a arătat, răspunzând unei întrebări, că nu i-a cerut nimeni să se retragă.
Antonescu a mai arătat că exclude o candidatură independentă a sa la prezidenţiale. "Nu am vorbit niciodată despre o candidatură a mea dacă partidul desemnează pe altcineva, exclud o candidatură independentă", mai spus Antonescu.
De altfel, ieri seară, Klaus Iohannis a fost desemnnat oficial candidat al PNL la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii