Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iohannis a împăcat PDL şi PNL la Brăila

Alianţa Creştin-Liberală şi-a desemnat candidatul pentru prezidenţiale. Klaus Iohannis a fost propus să intre în bătălia pentru alegerile de şef al statului, alături de Cătălin Predoiu, ales candidatul la funcţia de premier. Alegerile au avut loc ieri, 11 august, la prima întrunire a Biroului Permanent Naţional al noului PNL rezultat din fuziunea Partidului Naţional Liberal cu Partidul Democrat Liberal, structură politică în cadrul căreia deputatul PNL, Vasile Varga şi deputatul PDL Alexandru Nazare sunt vicepreşedinţi şi
senatorul PNL, Cătălin Boboc, liderul liberalilor brăileni, membru.
Contactaţi telefonic de redactorii "Obiectiv", parlamentarii brăileni s-au arătat încântaţi de alegerile făcute şi încrezători în forţele celor doi candidaţi.
Şeful PNL Brăila, Cătălin Boboc apreciază că Iohannis are toate şansele să câştige alegerile pentru că "vine cu o abordare nouă în politică" şi "are multe de spus". "Sunt foarte mulţumit de alegerea noului candidat. Cred, sincer, că vom câştiga alegerile prezidenţiale. Pentru că este un om care nu are asupra sa nicio umbră de îndoială asupra activităţii pe care a desfăşurat-o până acum. Am auzit numai cuvinte de laudă la adresa lui. Are o anumită mentalitate, are un alt mod de a face politică şi cred că România are nevoie de aşa ceva!", a declarat Boboc.
La rândul său, deputatul PNL, Vasile Varga a subliniat că a fost o satisfacţie enormă să audă cine este noul candidat la prezidenţiale. Acesta a mai adăugat că îşi doreşte un preşedinte echidistant, un preşedinte al tuturor românilor care să nu confunde atribuţiile de şef al statului cu cele de politician. "Mă aşteptam la aşa ceva. Sondajele ne-au arătat cum Iohannis creşte în fiecare zi, în procente, la prezidenţiale, faţă de Victor Ponta care rămâne cu acelaşi punctaj. Şansele ca Iohanis să fie ales preşedinte sunt destul de mari. Acum decizia stă în puterea electoratului care, dacă vrea o schimbare după 10 ani, să îl voteze", a transmis Varga.
La fel ca partenerii săi de alianţă, deputatul PDL de Brăila, Alexandru Nazare se declară "bucuros" de alegerile făcute şi optimist în puterea noii formule politice din care face parte."În urma cercetărilor sociologice care au avut loc în ultima lună am ajuns la concluzia că domnul Iohannis este cel mai bine poziţionat. Ca atare este şi candidatul nostru pentru prezidenţiale, în tandem cu domnul Cătălin Predoiu. Sunt bucuros că avem candidaţi, sunt stabiliţi, sunt clari", a afirmat Nazare. Acesta şi-a exprimat speranţa că noul candidat al ACL va face şi o vizită brăilenilor pentru a-l cunoaşte mai bine şi pentru a-şi face cunoscute planurile de viitor.
Cei trei parlamentari au declarat la unison că noua structură politică este o nouă dreapta de care, "clar era nevoie" pentru o "contrapondere serioasă la socialişti".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii