Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ioan Băban, antrenorul HC Dunărea, se prezintă

Vineri, la prânz, noul antrenor al echipei HC Dunărea, Ioan Băban, a fost prezentat oficial în cadul unei conferinţe de presă care s-a desfăşurat la Sala Polivalentă.
Cu acest prilej Băban a afirmat că nu a ales HC Dunărea pentru bani, ci pentru faptul că la acest club se doreşte performanţă şi are încredere că va avea susţinere din partea oficialităţilor locale pentru ca acest obiectiv să poată fi atins.
"Un lucru să fie clar: sunt pasionat de meseria mea şi setos de performanţă. Nu am venit pentru bani, ci pentru că mi s-au promis condiţii bune de pregătire şi jucătoare. Peste tot pe unde am fost am format echipe şi o să fac lucrul acesta şi la Brăila", a punctat Ioan Băban.
Noul tehnician şi-a desemnat oficial şi "secundul", în persoana profesorului Cristian Preda, după care a vorbit şi despre câteva transferuri iminente, fără însă a face nominalizări, dar şi despre faptul că pentru HC Dunărea începe un nou ciclu.
"M-am consultat cu specialiştii de pe plan local şi am decis ca Preda să devină antrenor secund. În cariera mea întotdeauna am luat pe lângă mine pe cineva mai tânăr şi toţi au făcut performanţă în timp, după ce eu am plecat. Vor mai veni patru jucătoare de valoare, câteva handbaliste de la tineret, deocamdată nu putem da nume, dar săptămâna viitoare lotul trebuie definitivat până vom pleca în cantonament la Gura Humorului. Au plecat câteva jucătoare, locul lor va fi luat de altele la fel de valoroase. Începem un nou ciclu, iar pentru formarea unei echipe competitive avem nevoie de un campionat", a mai adăugat Băban.

Un campionat fără Ada Moldovan

Pentru că este însărcinată, golgetera echipei HC Dunărea, Ada Moldovan, va absenta o perioadă mai lungă, reapariţia ei în echipă fiind posibilă spre finalul campionatului, postul de coordonator de joc fiind preluat de noua achiziţie, Ionela Goran.
Printre achiziţiile din această vară va figura şi un portar cu experienţă, care va îndeplini şi funcţia de antrenor al portarilor.
A mai apărut o surpriză: dintre cele trei jucătoare din fostul spaţiu ex-sovietic doar două vor mai veni la Brăila, Anastasia Kamenshykova, de la HPC Arkatron, şi Anastasia Yushchenko, de la Zvezda Zvenigorod.

În jur de 30 de meciuri de verificare pentru cristalizarea relaţiilor de joc

Şi în această săptămână antrenamentele echipei se vor desfăşura tot la Brăila, însă după această perioadă de readaptare a organismului la efort lotul formaţiei HC Dunărea va efectua un cantonament centralizat la Gura Humorului.
În ultima etapă a pregătirilor accentual va fi pus pe meciurile de verificare pentru cristalizarea relaţiilor de joc.
"După cantonament vom susţine în jur de 30 de meciuri amicale. Vom participa la mai multe turnee unde vor veni formaţii puternice din ţară. Sunt multe jucătoare noi, avem şi două handbaliste străine, avem nevoie de meciuri pentru a se cristaliza relaţiile de joc", a mai adăugat Băban.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii