Mergi la conţinutul principal
O nouă emisiune de titluri de stat Centenar II

Investitori din toate judeţele uniţi-vă!

• Ministerul Finanţelor a anunţat lansarea unei noi emisiuni de titluri de stat, similare celor Centenar, având însă scadenţa la 3 ani şi o dobândă un pic mai mică • perioada de subscriere expiră vineri, 24 august • la precedenta campanie de subscriere au participat 380 de brăileni care au investit în titluri de stat, numai prin Trezoreria Brăila, aproape 14,22 milioane lei

 

Încurajat, cel mai probabil, de răspunsul favorabil al populaţiei care a cumpărat în număr mare titlurile de stat Centenar emise până la începutul lunii trecute, Ministerul Finanţelor a anunţat lansarea unei noi emisiuni de titluri de stat cu valoarea nominală de 1 leu. De data aceasta însă scadenţa este la 3 ani (faţă de 5 ani în emisiunea anterioară), dobânda de 4,5% (faţă de 5% cât a fost pentru titlurile Centenar), dar cu titlu de noutate, sunt transmisibile. “Titlurile de stat cu o valoare nominală de 1 leu, au scadenţa la 3 ani, o dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat şi la emisiunea anterioară din luna iulie. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune”, arată un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Iată şi calendarul de subscriere:

- până vineri 24 august, pot fi cumpărate de la toate unităţile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal;

- până miercuri 22 august 2018, prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română din mediul rural;

- până joi 23 august 2018, prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română din mediul urban.

Cumpărarea titlurilor de stat se poate realiza prin numerar, dar şi prin virament bancar atât prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului cât şi prin oficiile poştale din reţeaua Companiei Naţionale Poşta Română.

“Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăşi 100.000 lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 lei pentru subscrierile realizate prin subunităţile poştale din reţeaua Companiei Naţionale Poşta Română SA”, precizează Ministerul Finanţelor.

Spre deosebire de emisiunea de titluri Centenar, Ministerul Finanţelor Publice va flexibiliza Programul Tezaur, prin două modificări importante ale cadrului legislativ pentru a da posibilitatea transferului dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat către un alt investitor persoana fizică şi pentru a permite răscumpărarea acestora de către stat înainte de scadenţă.

“Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua şi în lunile următoare, posibil şi cu alte maturităţi care urmează a fi stabilite după evaluarea interesului manifestat de investitori, până la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde de lei”, mai arată Ministerul Finanţelor.

Reamintim că la începutul lunii trecute s-a încheiat cu succes prima emisiune de titluri de stat pentru populaţie lansată de MFP în cadrul Programului Tezaur – ediţia Centenar, cu o maturitate de 5 ani şi o dobândă de 5% pe an. La nivel naţional, volumul total de subscriere atins a depăşit 786 milioane lei. Potrivit datelor prezentate de către Mihaela Ciorăşteanu, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP Brăila) în perioada 15 iunie - 6 iulie, la trezoreriile operative din cadrul judeţului Brăila au fost subscrise titluri de stat în valoare de 14.217.967 lei, de către un număr de 380 de investitori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro