Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Investiţiile guvernamentale în şcoli rămân tot îngheţate

În acest an, elevii brăileni vor avea şase şcoli reabilitate şi o grădiniţă nouă, însă toate s-au făcut cu sprijinul bugetului local. Celelalte investiţii, realizate din bani guvernamentali, au rămas îngheţate din 2008. Ca urmare, primarul Aurel Simionescu a cerut ieri, în Colegiul Prefectural, clarificarea situaţiilor şcolilor care au investiţiile îngheţate din 2008. "Reabilitările şcolilor pe bani guvernamentali au rămas înţepenite în 2008. Ar trebui să se discute preluarea lor de către autorităţile locale şi să vedem cum putem să facem ceva, să nu rămână aşa. Doamne fereşte de un cutremur, că nu se ştie ce mai rămâne din Şcoala «Spiru Haret». Apoi, fac un apel către Prefectură, Inspectoratul Şcolar, ca Ministerul Educaţiei să emită normele de aplicare a Legii Educaţiei Naţionale, pentru că altfel va persista o stare de provizorat care consider că trebuie să înceteze", a luat poziţie primarul Aurel Simionescu.
Inspectorul general Botea l-a asigurat, însă, că până la începerea anului şcolar vor fi emise toate metodologiile necesare pentru aplicarea legii, că ele există şi că nu mai trebuie decât semnate şi că oricum până la intrarea lor în vigoare se lucrează după vechea lege, nu este provizorat.
"Este în lucru acum la minister şi o hotărâre de guvern, prin care se doreşte finanţarea tuturor restanţelor în privinţa investiţiilor îngheţate. Noi am trimis situaţia, să aşteptăm hotărârea de guvern", a spus inspectorul general Botea. Este vorba de campusurile şcolare de la Grupul Şcolar Agricol "Gh. K. Constantinescu", Liceul Pedagogic "Perpessicius" şi reabilitările de la Şcoala "Spiru Haret" şi două grădiniţe.
Categorie articol: 

Comentarii