Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Investiţie în Sănătate de 24 de milioane de euro

este vorba despre un amplu proiect de reabilitare a două corpuri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, respectiv Corpul A şi B • când se va întâmpla asta nu se ştie deocamdată, pentru că abia în primăvară se vor căuta şi sursele de finanţare

 

Se reabilitează Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Deocamdată totul este însă la stadiul DALI, adică a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, iar lucrările ar urma să înceapă îndată ce se va găsi şi o sursă de finanţare. Fie că va fi vorba despre o investiţie suportată de la bugetul judeţului, fie din fonduri europene, cert este că două mari corpuri ale unităţii spitaliceşti, respectiv Corpul A, de pe Şoseaua Buzăului şi Corpul B, din Cartierul Hipodrom, vor intra într-un amplu proiect de reabilitare. Şi dacă la  Corpul A, investiţia se ridică la 8 milioane de euro, la clădirea din Hipodrom, clasată ca monument istoric, suma este aproape dublă. “Vom da drumul la proiectare, astfel încât să reabilităm marele corp de la Judeţean. Este aproape finalizat şi DALI-ul la corpul B, unde se pare că suma va fi aproape dublă, acesta fiind într-o clădire monument istoric, unde sunt prevăzute ample lucrări de consolidare(...) Din primăvară vom începe să căutăm şi sperăm să găsim, dacă nu din surse proprii, din fonduri europene, pentru a demara proiecte astfel încât cele două corpuri să fie reabilitate concomitent”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac. În plus, şeful CJ Brăila mai spune că este în lucru şi planul de proiectare pentru corpul de legătură dintre Corpul A al Spitalului judeţean şi noua clădire nefuncţională în care ar trebui să funcţioneze secţiile de Pediatrie şi Cardiologie. Şi, dacă vremea o va permite, spun reprezentanţii administraţiei judeţene, vor începe şi lucrările în curtea unităţii spitaliceşti.

Partea tehnică a discutat cu cei care se ocupă de partea de proiectare la corpul de legătură dintre Spitalul mare şi secţia de Cardiologie pentru a avea circuitele funcţionale şi se pare îl vor preda înainte cu o lună de zile, deci cam pe la sfârşitul lui noiembrie va fi finalizat. Dacă vremea va permite vom da şi ordinul de începere a lucrărilor astfel încât această semiclădire sau clădire, să poată fi construită mai repede, pentru a da astfel mai repede în folosinţă cele două secţii mult aşteptate, Pediatrie şi Cardiologie”, a mai adăugat Chiriac. Ceva mai avansate sunt intenţiile de reabilitare a Unităţii de Primiri Urgenţe, a cărei proiectare a fost deja adjudecată, după cum spunea chiar şeful CJ Brăila, acesta amintind că este vorba despre o investiţie de 1,5 milioane de euro.
Categorie articol: 

Comentarii