Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Invazia copiilor

Nouă copii din zece sosiţi în Europa în acest an prin Italia împreună cu refugiaţi şi migranţi nu sunt însoţiţi, relevă UNICEF, subliniind că numărul lor s-a dublat în raport cu 2015. Într-un raport intitulat „Pericole la fiecare pas", UNICEF precizează că 7.009 copii neînsoţiţi au ajuns din Africa de Nord în Italia în cursul primelor cinci luni ale lui 2016. „Motivele din cauza cărora asistăm la această creştere nu sunt clare în această etapă şi este necesară o analiză mai aprofundată", a declarat purtătoarea de cuvânt a UNICEF, Sarah Crowe. Începând cu 1 ianuarie, 2.859 de persoane şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană, printre care un număr mare de copii, în timp ce în tot anul 2015 cifra a fost de 3.770, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM).
Copiii neînsoţiţi îşi plătesc traversarea lucrând în cursul acestui periplu, ceea ce îi expune la riscuri de violenţe şi exploatare sexuală, conform UNICEF. Asistenţi sociali italieni au informat UNICEF că fete şi băieţi au fost victime ale violenţelor sexuale şi forţaţi să se prostitueze în Libia. În raport se precizează că unele fete care au fost victime ale violurilor erau însărcinate când au ajuns în Italia.
UNICEF avertizează că, odată cu sosirea verii, numărul copiilor care iau singuri calea Mediteranei centrale riscă să crească. Agenţia ONU reaminteşte că în Libia se află în prezent 235.000 de migranţi, inclusiv zeci de mii de copii neînsoţiţi.

 




Categorie articol: 

Comentarii