Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Invatamintul brailean mai are nevoie de dascali

In urma concursului de ocupare a posturilor declarate vacante in judetul Braila au fost titularizate 150 de cadre didactice, s-au detasat la cerere 27 si au fost ocupate prin suplinire, 418 posturi.
Anul acesta au fost scoase la bataie in total 1.563 posturi, din care 809 complete si 754 fractiuni de posturi avind intre una si 17 ore. Dintre posturile complete, 255 au fost titularizabile si 554 netitularizabile, iar 318 posturi au fost propuse pentru continuitate. Asadar, din cele 1.563 de posturi s-au ocupat numai 595. Dintre cele 255 de posturi titularizabile au primit catedra doar 150 de profesori. Comparativ cu anul trecut, anul acesta a crescut cu 15 numarul cadrelor didactice beneficiare ale acestor tipuri de mobilitate de personal.
Urmatoarea etapa de mobilitate a personalului din invatamint, concursul de suplinire si detasare la cerere, are loc in perioada 18 - 27 august. La acest concurs pot participa candidatii concursului din iulie care au obtinut note sub 5.00 sau cei care nu au mai participat la astfel de concursuri. Candidatii trebuie sa se inscrie la secretariatul Inspectoratului Scolar Judetean in perioada 18 - 19 august. Concursul se desfasoara in centrul organizat la Scoala "Ion Creanga" si va cuprinde o proba scrisa, pe 22 august si o proba practica, unde este cazul, pe 20 august. Repartitiile au loc in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la concursul din iulie, pentru suplinitorii calificati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii