Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inundatiile din Marea Britanie vor determina costuri de 4,12 miliarde de dolari pentru asiguratori

Companiile de asigurari din Marea Britanie vor primi solicitari pentru acordarea unor despagubiri de peste doua miliarde de lire sterline (4,12 miliarde de dolari), dupa inundatiile produse in ultimele zile in centrul, nordul si sudul Angliei, transmite Reuters.
Cheltuielile de asigurari deteminate de inundarea completa a comitatelor Oxfordshire, Worcestershire, Warwickshire si Gloucestershire se vor plasa, probabil, la mai multe sute de milioane de lire, a declarat un purtator de cuvint al Asociatiei Asiguratorilor Britanici.
"Am putea inregistra solicitari pentru despagubiri de peste doua miliarde de lire", a afirmat reprezentatul companiilor de asigurari.
Valoarea prognozata depaseste costurile de 1,5 miliarde de lire estimate pentru inundatiile produse in luna iunie, in centrul si nordul Angliei.
Inundatiile, care au afectat mii de case si firme, au provocat pagube cel putin la fel de mari precum precipitatiile din anul 1990, cind costurile aferente inregistrate de asiguratori au depasit doua miliarde de lire.
Pe de alta parte, prognozele meteorologice indica ploi puternice pentru luni, iar nivelele apelor fluviului Tamisa si cele ale riului Severn ar putea depasi cotele obisnuite, afectind mii de proprietati.
Categorie articol: 

Comentarii