Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Intre Cibu si Vasioiu in mod sigur nu va exista impacare vreodata"

Departe de a se rezolva, problemele de la virful Primariei Braila au
degenerat, dupa cel mai recent scandal in care au fost implicati
primarul Cibu si viceprimarul Vasioiu. Rezolvarea crizei de la virful Primariei nu este numai sarcina "protagonistilor", ci si a celor 27 de consilieri municipali. Astfel, ar fi firesc ca in plenul sedintei CLM care va avea loc la finele acestei luni, sa se faca propuneri si sa se gaseasca solutii la aceasta situatie de criza, altminteri "cu totii vom avea de suferit" cum a subliniat senatorul PSD, Aurel Simionescu. In acest context, ieri am dat publicitatii opiniile consilierilor PSD si PNL. Optiunea consilierilor PSD a fost, in mare, alegerile anticipate, in vreme ce majoritatea consilierilor liberali vor demisia viceprimarului Daniela Vasioiu, restul optind pentru impacare. Astazi este rindul consilierilor PRM, PC si nu in ultimul rind ai PD sa-si expuna punctele de vedere. Iata opiniile celor intervievati:

"Trebuie sa invete sa colaboreze, sa lucreze legal si sa nu se mai suspecteze si sa se atace unul pe altul"

Parerea consilierilor democrati este ca nu mai poate exista o impacare intre primarul Cibu si viceprimarul Vasioiu, la nivel personal, dar ca lucrurile s-ar putea rezolva la nivel politic si administrativ, cei doi putind lua decizia de a-si face treaba in mod legal, fara sa se mai atace unul pe celalalt. Totodata, acestia sint de parere ca primarul este cel care ar trebui sa isi revizuiasca atitudinea.
Luciana Boboc PD - "Cred ca se poate rezolva totul cu calm. Trebuie sa existe foarte mult calm de ambele parti si la fel de multa rabdare, altfel nu se poate face nimic. Alta solutie nu exista".
Mihaela Picu - "Sincer, nu cred ca o sa se rezolve vreodata problemele astea. Nu cred ca poate exista o conciliere....Pur si simplu nu vad cum s-ar putea realiza asta. Din nefericire, asta e punctul meu de vedere".
Aurel Banuta - "Intre cei doi in mod sigur nu va exista impacare vreodata. Rezolvarea este o solutie politica. Pentru delegare de competente e prea tirziu, demisia doamna Vasiou nu si-o va da, nu e cazul alegerilor anticipate. Singura solutie e ca primarul sa faca ce trebuie si sa isi faca treaba legal si gata".
Constantin Bibicu - "Problemele s-ar putea rezolva doar daca ar lasa fiecare din orgoliu si si-ar face treaba legal. Mai putine certuri. Trebuie sa invete sa colaboreze, sa lucreze legal si sa nu se mai suspecteze si sa se atace unul pe altul".
Victor Neagu - "Problema e ca s-a ajuns prea departe pentru a se impaca. Nu cred ca mai exista vreo sansa in acest sens. Oricum, problema asta o sa se discute, o sa se analizeze. Situatia e delicata. Consilierii PD au avut de la inceput un punct de vedere, dar am fost ignorati. Acum, nu stiu ce sa spun, dar sa ne gindim si la faptul ca niciodata sa nu spui niciodata...".
Consilierul PD Ionel Mihalache nu a putut fi contactat.

"Le trebuie brailenilor un viceprimar care sufera de amnezie?"

In ceea ce-i priveste, consilierii municipali PRM au atitudini diferite fata de aceasta problema. Dintre cei patru consilieri, doar doi au fost dispusi sa comenteze situatia de criza dintre cei doi edili, care afecteaza un intreg oras:
Danut Mihai - "Eu nu am vazut inca raspunsul de la Parchet, in privinta plingerii penale depuse de primarul municipiului, dar am aflat datele principale, privind continutul acestui document si, din punctul meu de vedere, este un exemplu elocvent ca pentru unii, legea e mai lege decit pentru altii. In declaratia de venituri scrie clar ca se completeaza pe propria raspundere si ca raspunzi penal, pentru orice omisiune. Doamna viceprimar Vasioiu nu si-a declarat corect veniturile si nici nu si-a declarat locul de munca de la TCInd Constanta, deci este evident ca dorea sa ascunda faptul ca a lucrat acolo. Pe de alta parte, cind s-a ajuns la cercetare penala, ea a recunoscut in fata procurorului ca a lucrat la TCInd si a explicat ca nu a trecut asta in declaratia de venituri, pentru ca a uitat. Eu va intreb: le trebuie brailenilor un viceprimar care sufera de amnezie? Le trebuie un edil care uita de la mina pin' la gura? Daca ar fi fost vorba despre un om din opozitie, sint sigur ca acesta s-ar fi ales cel putin cu o amenda penala, dar asa... a scapat doar cu scoaterea de sub urmarirea penala. Asta inseamna ca a fost cercetata penal, iar acest SUP ramine la cazierul ei timp de 3 ani. Eu ma intreb daca ea chiar crede ca isi poate bate joc de noi".
Traian Adrian - "Criza din Primarie se poate rezolva doar daca exista intelegere. Ei trebuie sa gaseasca o modalitate de a lucra impreuna. Vom vedea si noi consilierii, pina la urma, daca nu isi rezolva ei problemele, cum putem noi interveni".
In ceea ce ii priveste pe consilierii Gheorghe Bucur si Stelian Barbu, acestia au refuzat sa faca orice comentarii referitor la situatia de criza din cadrul Primariei Braila.

"Viceprimarul nu este seful primarului, iar delegarea de competente nu inseamna independenta absoluta"

La rindul sau, unicul reprezentant in cadrul CLM al Partidului Conservator, Anton Lungu, ne-a declarat ca, din punctul sau de vedere, singura solutie este reconcilierea celor doi, macar din punct de vedere administrativ: "Criza din Primarie se poate rezolva, dar doar daca cedeaza si unul, si celalalt, macar pe plan administrativ, ca asta ne intereseaza pe noi. Numai unul nu se poate. Si trebuie sa o faca cit mai repede, ca toate certurile astea duc la nerezolvarea problemelor municipiului, care devin din ce in ce mai mari".
In ceea ce il priveste pe singurul consilier independent din cadrul CLM, Lucian Caprariu, acesta a tinut sa sublinieze ca, pina la urma, viceprimarul nu este seful primarului, iar delegarea de competente nu inseamna independenta absoluta: "In Primarie exista un conflict care nu se poate rezolva. Toata lumea trebuie sa inteleaga ca daca un consilier poate fi independent, un viceprimar e sub autoritatea primarului si nu invers. Nu e seful primarului. Primarul poate delega competente, dar pe care trebuie sa le verifice. Dar delegarea de competente nu da independenta viceprimarilor, asa e peste tot. Dar la Braila se doreste o delegare de competente care depaseste normalul. Asa ceva nu se poate".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii