Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intilnire intre Vladimir Putin si Viktor Iuscenko la 11 ianuarie

Presedintele rus, Vladimir Putin, si omologul sau ucrainean, Viktor Iuscenko, au convenit sa se intilneasca la 11 ianuarie la Astana, cu ocazia ceremoniei de investitura a presedintelui kazah reales, Nursultan Nazarbaiev, a anuntat vineri purtatorul de cuvint al presedintelui rus, citat de AFP.
Vladimir Putin si Viktor Iuscenko au convenit, vineri seara, asupra intilnirii, in cadrul unei convorbiri telefonice, a declarat purtatorul de cuvint Alexei Gromov, citat de agentia Ria-Novosti.
Cei doi sefi de stat au facut schimb de urari, cu ocazia Craciunului ortodox de rit vechi, sarbatorit la data de 7 ianuarie, potrivit calendarului iulian.
Convorbirea telefonica a avut loc la doua zile dupa incheierea conflictului dintre Moscova si Kiev, referitor la pretul gazelor naturale, care a afectat, temporar, si livrarile de gaze rusesti catre Europa Occidentala.
Pe de alta parte, compania ucraineana Naftogaz a asigurat, vineri, ca acest conflict al gazelor naturale, in care a fost implicata alaturi de compania rusa Gazprom, a fost "incheiat" definitiv.
"Gazprom si Naftogaz au pus capat cu succes antagonismelor din trecut si declara ca, in viitor, chestiunile referitoare la colaborarea lor din domeniul gazelor vor fi rezolvate in mod constructiv, intr-un spirit de intelegere reciproca si de respect. Conflictul este incheiat", au declarat cele doua companii, intr-un comunicat comun.
Textul a fost publicat la scurt timp dupa declaratiile lui Andrei Lopusanski, vicepresedintele Naftogaz, care a amenintat ca tara sa nu va importa gaz rusesc.
"Nu vedem, deocamdata, nici o necesitate de a importa gaz rusesc, de care nu avem nevoie", a afirmat Lopusanski, precizind ca va fi preferat gazul natural din Asia Centrala, al carui import, alaturi de cel rusesc, este prevazut in acord.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii