Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interul Elena Dache va juca doi ani pentru HC Dunărea

• handbalista este jucătoarea echipei CSM Bucureşti, iar în sezonul trecut a marcat 89 de goluri pentru Rapid •”Sunt foarte încântată că am ajuns la HC Dunărea Brăila”, a declarat Dache

 

HC Dunărea a transferat-o luna aceasta pe Elena Dache, o jucătoare tânără pentru linia de 9 metri, dar care are deja experienţa Ligii Naţionale pentru că a evoluat un sezon la echipa campioană, de care dealtfel aparţine, CSM Bucureşti, dar şi la Rapid Bucureşti, formaţie pentru care, în campionatul 2017-2018, a înscris 89 de goluri. Ea poate juca pe orice post la linia de 9 metri, intermediar stânga, centru şi intermediar dreapta şi va fi componentă a lotului nostru în următorii doi ani.

Dache s-a născut la Galaţi, pe 24 martie 1997. Ea a fost descoperită de profesorul Manuel Ivan şi a început să joace handbal la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi, unde a fost pregătită de profesoara Maria Lupu.

În 2014, interul Elena Dache s-a transferat la CSU Danubius Galaţi, club care avea ca obiectiv promovarea în Liga Naţională. În urma evoluţiilor foarte bune la formaţia gălăţeană, tânăra jucătoare a intrat în vizorul celor de la CSM Bucureşti, unde a fost antrenată Kasper Jensen si Daniela Strat. Dar, la început, gălăţeanca a evoluat la echipa a doua. 

În vara lui 2016, Dache a fost promovată la prima echipă a clubului bucureştean, iar în campionatul recent încheiat a jucat la Rapid Bucureşti.

Gălăţeanca a fost componentă a echipei naţionale de tineret a României cu care a câştigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2016, din Rusia. O competiţie la care handbalista a fost decisivă în mai multe jocuri pentru echipa României.

Elena Dache are în palmares un titlu de campioană a Ligii Naţionale, o medalie de aur în Cupa României dar şi medalia de bronz în Liga Campionilor, alături de CSM Bucureşti.

“Sunt foarte încântată că am ajuns la HC Dunărea Brăila. Este un club mare, cu tradiţie în handbalul românesc şi cu obiective mari. Abia aştept să cunosc grupul şi antrenorul şi imi doresc să mă pregătesc şi să evoluez cât mai bine. Am trecut printr-un sezon greu la Rapid, iar ceea ce doresc acum la Brăila este să am parte de liniştea necesară pentru a putea juca la capacitate maximă. Mă bucur că voi avea continuitate pentru următoarele două sezoane şi imi doresc în primul rând să fiu sănătoasă pentru a-mi putea ajuta echipa”, a declarat Elena Dache.

“Îi urăm Elenei bun venit şi cât mai multe realizări în tricoul Dunării Brăila!”, este mesajul clubului brăilean pentru tânăra handbalistă.
Categorie articol: 

Comentarii