Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intersecția Dorobanți cu Gării, ”săpunită” cu simț de răspundere de angajații ”Eco”

* aceștia au spălat carosabilul, cu detergenți, timp de mai bine de o oră, spre surprinderea celor care au asistat la întreaga operațiune * brăilenii se întrebau cum de se întâmplă o asemenea minune în orașul nostru * răspunsul e simplu: o firmă de construcții a scăpat un recipient cu var lavabil pe carosabil, iar curățenia s-a făcut pe cheltuiala ei * Primăria informează că și multe alte zone din municipiu au fost spălate cu detergent în municipiu, chiar dacă nu așa de insistent cum s-a întâmplat în respectiva intersecție * operațiunile de spălare se fac în contextul pandemiei de coronavirus

 

 

O ”armată” de oameni a spălat, ieri, timp de mai bine de o oră, carosabilul din intersecția străzii Gral. Eremia Grigorescu (fosta Gării) cu bulevardul Dorobanților. Înarmați cu pompe de presiune și perii, angajații societății de salubritate Eco au făcut asfaltul ”lună”, spre surprinderea celor care au asistat la întreaga operațiune. Unii dintre martori chiar s-au întrebat de ce atât exces de zel. ”Ce o fi acolo de se spală de o oră și jumătate?!”, se minuna un cititor al cotidianului nostru, care ne-a trimis și câteva imagini pe adresa electronică a redacției.

Ce se întâmplase de fapt? După cum ne-a explicat primarul Marian Dragomir, în zona intersecției a căzut un recipient cu var lavabil dintr-o mașină a unei firmei de construcții brăilene. Varul s-a împrăștiat pe carosabil și a fost întins pe o distanță considerabilă de roțile mașinilor care au trecut prin zonă. Drept urmare, operatorul de salubritate ”Eco” a trebuit să spele în mod intensiv asfaltul, pentru a-l putea curăța de varul lavabil, iar factura finală a întregii operațiuni va fi achitată de firma care a provocat problema.

Primarul Marian Dragomir ne-a spus că operațiunea din intersecția respectivă nu este ceva singular în această perioadă. Astfel, pe fondul pandemiei de coronavirus, Primăria spală periodic străzile și trotuarele din municipiu, cu soluții pe bază de detergenți. S-a renunțat la soluțiile dezinfectante care se foloseau inițial, iar în prezent se folosesc doar detergenți. ”S-a acționat pe foarte multe străzi principale, fie cu pompe de presiune acționate individual, de angajații SUPAGL, care se axează în principal pe trotuare, fie cu mașini ale operatorilor de salubritate, care spală carosabilul. Vom continua această acțiune și pe străzile secundare din cartiere”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir. Acesta ne-a pus la dispoziție și câteva filmulețe elocvente, cu acțiunea de spălare a străzilor și trotuarelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii