Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intersecţia Dorobanţilor cu Apollo va fi semaforizată

• licitaţia pentru atribuirea lucrării a fost finalizată din luna septembrie, dar deocamdată încă se mai lucrează la proiectare • semafoarele vor fi montate de firma brăileană “Crismilver Prod Serv” SRL, iar preţul convenit pentru îndeplinirea contractului de proiectare plus execuţie este 51.003,4 lei cu TVA • în altă ordine de idei, deşi mulţi şoferi cer acest lucru, Primăria nu va monta un semafor în intersecţia Dorobanţilor cu Şos. Râmnicu Sărat, pentru viraj stânga, deoarece Poliţia Rutieră nu este de acord

 

Una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraş, bulevardul Dorobanţilor cu strada Apollo, va fi semaforizată până la sfârşitul acestui an. Contractul pentru această lucrare a fost semnat din luna septembrie, însă deocamdată încă se mai lucrează la proiectare. “Potrivit legislaţiei în vigoare, din moment ce trebuie montaţi stâlpi noi, este nevoie de întocmirea unui proiect. De altfel, contractul prevede o perioadă de 30 de zile pentru realizarea proiectului şi 30 de zile pentru lucrarea propriu-zisă. Contractul s-a semnat pe 22 septembrie, însă Primăria a dat ordinul pentru începerea proiectării abia pe 20 octombrie, deoarece firma câştigătoare a venit mai târziu cu dovada constituirii garanţiei de bună execuţie, precum şi cu dovada că a contractat o firmă specializată, pentru întocmirea proiectului”, ne-a declarat viceprimarul Alexandru Jantea. Acesta dă asigurări că, până în perioada Crăciunului, semafoarele vor fi puse pe poziţie. Potrivit lui Jantea, lucrurile sunt ceva mai complicate deoarece bulevardul Dorobanţilor încă se află în perioada de garanţie după recenta reabilitare, astfel că stâlpii de susţinere a semafoarelor pot fi montaţi doar pe strada Apollo, fiind nevoie de o soluţie pentru ca aceştia să fie vizibili şi pentru şoferii care circulă pe bulevard.

Firma care a câştigat licitaţia organizată de Primărie şi urmează să monteze semafoarele este “Crismilver Prod Serv” SRL Brăila, iar preţul convenit pentru îndeplinirea contractului de proiectare plus execuţie este 51.003,4 lei cu TVA.

Problema necesităţii montării de semafoare în intersecţia respectivă a fost ridicată şi în ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal, de luni, 30 octombrie, când consilierul liberal Petrică Popa l-a interpelat pe această temă pe primarul Dragomir. “Domnule primar, acum vreun an de zile v-am solicitat, dacă se poate, ca intersecţia Apollo cu Dorobanţi să devină semaforizată. Mă interesează dacă s-au făcut paşi în acest sens şi dacă sunt speranţe să se rezolve această problemă?”, a întrebat Popa. Bucuros că i se ridică mingea la fileu, primarul Dragomir a răspuns: “Domnule consilier, v-am spus din timpul şedinţei că am început să mă îngrijorez de faptul că gândim la fel. Este foarte ciudat, dar e bine. Referitor la intersecţia Dorobanţi cu Baldovineşti avem un câştigător al licitaţiei pentru efectuarea semaforizării, cred că s-a dat şi ordin de începere pentru proiectare şi execuţie”.

Tot în cadrul şedinţei CLM de la începutul săptămânii, consilierul independent Lucian Căprariu a dorit să ştie dacă se va monta un semafor suplimentar şi în intersecţia bulevardului Dorobanţilor cu Şos. Râmnicu Sărat. Este vorba despre semaforul care ar trebui să le dea undă verde şoferilor de pe bulevard care vor să vireze stânga, spre Şos. Râmnicu Sărat. Deşi acest aspect este cerut de numeroşi şoferi, se pare că semaforul respectiv nu are nicio şansă să fie montat, deoarece nu este de acord Poliţia Rutieră. “În cadrul şedinţei de siguranţă în trafic, Poliţia Rutieră a Muncipiului Brăila, prin domnul Stăncună, s-a exprimat că acel semafor mergând de pe Dorobanţi stânga spre Râmnicu Sărat este inadecvat”, i-a răspuns viceprimarul Alexandru Jantea consilierului Căprariu.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii