Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interpol concertează la Summer Well

De altfel, una dintre piesele Interpol dă numele acestui festival, organizat de Livada, care se va desfăşura timp de două zile pe domeniul ştirbey de la Buftea.
Membrii Interpol - una dintre cele mai influente formaţii de rock alternativ din lume -, numiţi "the kings of the indie scene", vin la Summer Well pentru primul lor concert în România.
Ultimul an a fost unul plin pentru Paul Banks, Daniel Kessler şi Sam Fogarino, care au scos un disc nou ("Interpol", în septembrie 2010), au cântat împreună cu U2 în turneul 360°, au participat la Festivalul de la Coachella (SUA).
Interpol cântă la Summer Well pe 14 august, ziua în care vor mai urca pe scenă The Raveonettes, The Wombats, Chapel Club şi Alex Clare.
The Raveonettes sunt Sharin Foo şi Sune Rose Wagner. Duoul danez, în prezent stabilit la New York, este considerat responsabil de "renaşterea muzicii pop-rock americane", potrivit NME. Noul album The Raveonettes - "Raven in the Grave" - a apărut în 2011. Cântece noi, ca "Recharge & Revolt", "Apparitions" şi "Ignite", se vor adăuga în concertul de la Summer Well celor deja cunoscute, "Heart of Stone", "Last Dance", "Aly Walk With Me".
The Wombats, un trio indie pop din Liverpool, s-a lansat în 2008, cântând la ceremonia de deschidere a manifestărilor legate de declararea oraşului britanic Capitală Culturală Europeană în acel an. Printre hiturile trupei se numără "Moving to New York" şi "Let's Dance To Joy Division" numit de NME drept cea mai bună piesă de dans.
Chapel Club sunt o trupă de alternative rock din Londra. Au început sa repete împreună în 2007, iar în 2010 cântau deja la Glastonbury, Reading şi Leeds, iar show-urile lor din Marea Britanie erau sold-out. În ianuarie 2011 a apărut şi primul lor album, "Palace".
Alex Clare, cunoscut mai întâi ca Alexander G. Muertos, este un cântăreţ şi compozitor britanic de dubstep, al cărui prim album, "The Lateness of the Hour", va apărea anul acesta pe 11 iulie. El a lansat single-urile "Up All Night", "Too Close" şi "Treading Water".
În prima zi a festivalului vor concerta Plan B, Noisettes, Chew Lips, Graffiti6 şi Mystery Jets.
Rapperul britanic Plan B lansat şase single-uri de top de pe un singur album - "The Defamation of Strickland Banks". Apoi, a câştigat unele dintre cele mai râvnite premii din industria muzicală britanică în 2011: Best British Male Solo Artist - la Brit Awards, Songwriter of the Year, Best Album şi Most Performed Work - la Ivor Novello Awards. Printre hiturile sale se numără "She Said", "Prayin'" şi "The Recluse".
Benjamin Paul Ballance-Drew, în vârstă de 27 de ani, cunoscut drept Plan B sau Ben Drew, este muzician, dar şi actor şi regizor de film. Plan B a debutat ca artist hip-hop, lansându-şi, în 2006, albumul de debut "Who Needs Actions When You Got Words". Cel de-al doilea album de studio al său - "The Defamation of Strickland Banks" (2010) - a fost un material soul care a intrat direct pe locul I în UK Album Chart.
Trupa Noisettes, care a mai susţinut un concert la Bucureşti anul trecut, revine în România la Summer Well. Trupa a terminat înregistrările la un nou album pe care îl va lansa în această vară. La concertul de la Summer Well, fanii Noisettes vor putea asculta aşadar piese noi, alături de hiturile care i-au făcut celebri pe cei trei britanici care compun trupa indie rock (cântăreaţa şi bassista Shingai Shoniwa, chitaristul Dan Smith şi toboşarul Jamie Morrison) - "Never Forget You", "Don't Upset the Rhythm", "Wild Young Hearts" şi "Every Now and Then".
Trioul londonez electro-pop Chew Lips, format din solista Tigs şi multi-instrumentiştii Will Sanderson şi James Watkins, va concerta în deschiderea Summer Well. Înfiinţată în 2008, trupa a atras imediat comentariile entuziaste ale publicaţiilor muzicale importante - NME, The Fly, Q. Albumul de debut, "Unicorn", a fost lansat la începutul anului trecut şi primul single de pe acest album, "Play Together", a urcat până pe poziţia a 5-a a clasamentului Club Chart din Marea Britanie.
Graffiti6 este un duo format în 2008 la Londra din Jamie Scott, chitarist, cântăreţ şi compozitor, şi TommyD, producător renumit, care a lucrat cu Jay-Z, Kanye West, Kylie Minogue, Janet Jackson. Stilul lor îmbină soul, funk, folk, house, hip hop şi pop, amintind şi de Jimi Hendrix. Printre cele mai cunoscute piese ale lor se numără "Annie You Save Me" şi "Stare Into the Sun".
Mystery Jets este o trupă britanică indie, compusă din Will Rees, Kai Fish, Kapil Trivedi, Blaine Harrison şi tatăl acestuia din urmă, Henry Harrison, care însă nu merge în turneele formaţiei. Mystery Jets au deja trei albume şi o listă de hituri, ce include "Serotonin", "Flash a Hungry Smile" şi "Two Doors Down".
Pe lângă concerte, festivalul Summer Well propune proiecţii de filme şi expoziţii de fotografie şi artă modernă. Totodată, vor exista numeroase puncte de vânzare de mâncare şi băuturi cu specificuri diverse, o terasă amenjată pe malul Lacului Buftea şi o plajă.
Pe toată durata festivalului, linii de transport în comun vor fi disponibile între Bucureşti şi Domeniul Stirbey şi retur. Detalii vor fi oferite ulterior. Pentru cei care doresc să vină la festival cu maşina proprie, Buftea oferă locuri de parcare, dar într-un număr limitat.
Abonamentele, valabile pentru ambele zile ale festivalului, vor fi puse în vânzare miercuri. Nu vor fi vândute bilete pentru fiecare zi de festival în parte, au anunţat organizatorii.
Summer Well se va desfăşura pe domeniul ştirbey de la Buftea, la 15 kilometri de Bucureşti. Domeniul este un parc de peste 25 de hectare, amenajat timp de două secole de familiile care l-au construit şi locuit - ştirbei şi Bibescu - şi modernizat şi dotat în ultimii ani de noul său proprietar, Bucharest Arena.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii