Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopul Corbu a scăpat de controlul judiciar

instanţa a admis plângerea formulată de Stănel Lăcătuş (fost Corbu), împotriva ordonanţei procurorului privind prelungirea controlului judiciar • judecătorii au revocat măsura preventivă instituită faţă de Stănel Corbu • în februarie, interlopul a fost luat de mascaţi şi dus la sediul poliţiei, fiind apoi prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunal pentru audieri în dosarul tentativei de omor asupra lui Ionuţ Vrînceanu procurorii îl acuză pe Corbu de complicitate la comiterea faptei

 

Acuzat de complicitate la comiterea infracţiunii de tentativă de omor asupra lui Ionuţ Vrînceanu, interlopul Stănel Corbu, în prezent Lăcătuş, a reuşit să scape de măsura controlului judiciar. Faţă de el s-a dispus această măsură, în februarie, după ce a fost săltat de mascaţi şi dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila pentru audieri.

Zilele trecute, Tribunalul Brăila a admis plângerea formulată de către petentul Stănel Lăcătuş împotriva ordonanţei procurorului de prelungire a măsurii controlului judiciar, din data de 4 aprilie, în dosarul 708/P/2016. După cum se arată pe site-ul instanţei, judecătorii au revocat măsura controlului judiciar instituită în sarcina petentului Stănel Lăcătuş, decizia fiind definitivă.

Oricum, inculpaţii acuzaţi că au vrut să îi ia viaţa lui Vrînceanu, cel care l-a atacat chiar pe Corbu, cunoscut ca lider al grupării interlope din Lacu Dulce, sunt fugiţi peste hotare, faţă de ei fiind dispusă arestarea în lipsă.

După cum au stabilit anchetatorii, infracţiunea de tentativă de omor a fost comisă de Băncuţă Casius Clay şi Bănică Stelu, fugiţi de ceva timp peste hotare şi faţă de care s-au emis mandate europene de arestare, în lipsă. De un an şi jumătate, adică din data de 29 septembrie 2016, când s-a dispus arestarea preventivă, cei doi inculpaţi sunt de negăsit. Interlopii sunt daţi în urmărire la nivel naţional şi internaţional, însă, până acum, nimeni nu i-a prins. Băncuţă Casius Cley, de 33 de ani, este chiar cumnatul lui Corbu, iar celălalt, adică Bănică Stelu, de 40 de ani, este mâna dreaptă” a interlopului din Lacu Dulce.

Reamintim că, atacul violent asupra celui cunoscut tot ca membru al grupării din Lacu Dulce, Vrînceanu Ionuţ Marin, zis “Ionel”, a avut loc în luna august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta. În vara anului 2015, chiar Vrînceanu l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu, lider al grupării din Lacu Dulce, astfel că după un an avea să vină şi “răsplata”.

La data de 8 august 2016, s-a primit o sesizare la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, privind o agresiune produsă, de două persoane, într-un imobil din municipiu. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat victima, care prezenta o leziune în zona toracică, provocată cel mai probabil cu un cuţit.

Bărbatul înjunghiat a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar în urma examinării medico-legale s-a stabilit că leziunile i-au pus viaţa în pericol. S-a făcut încadrarea faptei la tentativă de omor.

Iniţial, Stănel Corbu nu figura printre acuzaţi, însă ulterior procurorii au stabilit că şi el a fost complice, întrucât le-a asigurat scăparea atacatorilor. Potrivit procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 8 august 2016, Stănel Lăcătuş (fost Corbu), l-a condus cu autoturismul până în apropierea locului faptei pe Băncuţă Casius Cley. Tot Corbu a asigurat celor doi inculpaţi, Băncuţă şi Bănică Stelu, fuga de locul faptei, unde a fost lăsată o maşină fără şofer, dar cu cheile în habitaclu.

Rămâne de văzut când va începe procesul în cazul celor acuzaţi de tentativă la omor şi complicitate, asta în condiţiile în care atacatorii sunt fugiţi.
Categorie articol: 

Comentarii