Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopul Corbu, „carantină” în închisoare

* la data de 6 aprilie, magistraţii Curţii de Apel Galaţi  au decis să îl trimită la închisoare pe Stănel Corbu, actual Lăcătuş, considerat lider al grupării din cartier Lacu Dulce * acuzat de complicitate la tentativă de omor asupra lui Vrînceanu Ionuţ Marin, fost apropiat al grupării , inculpatul a primit o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni,  faţă de  5 ani şi 2 luni închisoare cât primise la Tribunalul Brăila* atacul violent a avut loc în data de 8 august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna

 

 

 

Interlopul Stănel Corbu, cunoscut ca  lider al grupării din cartie Lacu Dulce, a primit sentinţa finală de la Curtea de Apel Galaţi în dosarul în care este acuzat de infracţiunea de complicitate la tentativă de omor. La data de 6 aprilie, magistraţii Curţii de Apel Galaţi  au decis să îl trimită la închisoare pe Stănel Corbu, actual Lăcătuş. Inculpatul a primit o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare, faţă de  5 ani şi 2 luni închisoare cât primise la Tribunalul Brăila. Corbu este acuzat de complicitate la tentativă de omor asupra lui Vrînceanu Ionuţ Marin, fost apropiat al grupării. Atacul violent a avut loc în data de 8 august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta.

La rândul său, inculpatul Bănică Stelu, acolitul lui Corbu, acuzat de infracţiunea de tentativă la omor, are de executat pedeapsa de 4 ani închisoare. Inculpaţii au beneficiat de o reducere a pedepselor în urma apelului formulat la Curtea de Apel Galaţi.

Prezentăm soluţia instanţei superioare: „Admite apelurile declarate de inculpaţii Bănică Stelu şi Lăcătuş (fost Corbu) Stănel. Desfiinţează în parte sentinţa penală din data de 14.06.2019 pronunţată de Tribunalul Brăila şi în rejudecare. Reduce de la 6 ani închisoare la 4 ani închisoare pedeapsa principală aplicată inculpatului Bănică Stelu pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal ( tentativa de omor -  n.r.). Reduce de la 1 an închisoare la 4 luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului Bănică Stelu pentru infracţiunea prev. de art. 224 ( violare de domiciliu- n.r.). Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului Bănică Stelu, prin prezenta hotărâre şi dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare sporită cu o treime din cealaltă pedeapsă (respectiv cu 1 lună şi 10 zile), urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 4 ani, 1 lună şi 10 zile închisoare.

Reduce de la 5 ani închisoare la 3 ani şi 4 luni închisoare pedeapsa principală aplicată inculpatului Lăcătuş (fost Corbu) Stănel pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 48 Cod penal raportat la art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal (complicitate la tentativă de omor – n.r.). Menţine dispoziţia prin care s-a aplicat inculpatului Lăcătuş (fost Corbu) Stănel pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor. La Tribunalul Brăila s-a dispus ca inculpatul Lăcătuş (fost Corbu) Stănel să execute în final pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie.  Dispune achitarea inculpatului Lăcătuş (fost Corbu) Stănel pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 224 alin. 1, 2 Cod penal (complicitate la violare de domiciliu). Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Definitivă”.

Acuzat de tentativă de omor  în acest dosar  este şi Băncuţă Casius Cley, însă acesta s-a făcut nevăzut şi este căutat de poliţişti. Inculpatul Bănică Stelu a stat şi el fugit o perioadă, însă a decis în final să se predea. În dosar este inculpat şi Dumitrache Ion, care a primit la Tribunalul Brăila pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Reamintim că atacul violent asupra celui cunoscut tot ca membru al grupării din Lacu Dulce, Vrînceanu Ionuţ Marin, zis “Ionel”, a avut loc în data de 8 august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta. “Răsplata” pentru Vrînceanu a venit după un an de la atacul asupra liderului interlop Stănel Corbu, comisă în vara anului 2015. Atunci, chiar Vrînceanu l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu, lider al grupării din Lacu Dulce. În august 2016, Vrînceanu a luat decizia de a pleca de acasă şi a se ascunde la domiciliul unui cunoscut de pe strada Plevna, tocmai pentru că se gândea că ar putea fi atacat. În august 2016, Vrînceanu a primit o bătaie care l-a adus la un pas de moarte, chiar în locuinţa de pe Plevna, iniţial fiind acuzaţi de agresiune interlopii Bănică şi Băncuţă. Ulterior, Stănel Lăcătuş, fost Corbu, a intrat şi el în lista acuzaţilor, asta după ce procurorii au stabilit că el l-a condus cu autoturismul, până în apropierea locului faptei, pe Băncuţă Casius Cley. Tot Corbu a asigurat celor doi inculpaţi, Băncuţă şi Bănică Stelu, fuga de la locul faptei.

 

Corbu, judecat pentru trafic de droguri

 

Interlopul Corbu mai are un proces pe cap, pentru trafic de droguri, el fiind în stare de arest preventiv. Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au trimis în judecată pe inculpatul  Stănel Lăcătuş (fost Corbu), pentru constituirea unui grup infracţional şi finanţarea activităţii de trafic de droguri de mare risc. Alături de liderul grupării infracţionale din Lacu Dulce, au mai fost trimişi în faţa instanţei alţi 8 inculpaţi, pentru infracţiuni de trafic de droguri de mare risc, cumpărare şi deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu. Dosarul a fost înregistrat iniţial pe rolul Tribunalului Brăila, însă judecătorii erau incompatibili pentru că ar fi soluţionat alte cereri faţă de inculpaţi, acesta fiind direcţionat către Tribunalul Galaţi. Dosarul cu cei 9 inculpaţi, în frunte cu liderul Stănel Lăcătuş, este înregistrat pe rolul Tribunalului Galaţi de la data de 19 februarie, însă deocamdată nu apare vreun termen de judecată.

Reamintim că, în luna noiembrie, «mascaţii» şi procurorii DIICOT au descins în forţă în cartier Lacu Dulce din Brăila, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în traficul cu droguri de mare risc. În zorii zilei de 28 noiembrie, mai multe dube de poliţişti, veniţi de la Bucureşti special pentru această acţiune de amploare, s-au oprit în cartier Lacu Dulce. Un brăilean, martor la evenimente, a sunat la redacţie pentru a anunţa că “mascaţii” au fost în cartier şi s-au oprit chiar la domiciliul interlopului Stănel Corbu. Întrebat unde sunt maşinile de poliţie, reclamantul a spus concret că acestea erau chiar pe strada unde îşi are locuinţa cel cunoscut ca lider al grupării interlope din Lacu Dulce. Într-adevăr, potrivit unor surse judiciare, poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat la data menţionată zeci de percheziţii în Brăila, Galaţi şi Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, a fost vorba chiar de cartierul Lacu Dulce din Brăila, însă nimeni nu ne-a confirmat oficial că cel vizat ar fi fost chiar interlopul Stănel Corbu.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DIICOT, la data de 28 noiembrie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Galaţi - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila au efectuat un număr de 38 de percheziţii pe raza municipiilor Brăila, Galaţi şi Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 10 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc. “În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie 2017 – noiembrie 2019, pe raza municipiului Brăila s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, având ca scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc. Nucleul acestui grup a fost reprezentat de mai mulţi locuitori ai unui cartier mărginaş al municipiului Brăila, zonă în care erau depozitate şi drogurile, aprovizionarea cu acestea realizându-se atât din ţară, cât şi din străinătate. în urma acţiunii, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Brăila vor fi aduse, în vederea audierii, peste 100 de persoane”, au transmis procurorii DIICOT. Potrivit reprezentanţilor IPJ Brăila, percheziţiile din municipiul Brăila s-au efectuat în cartierul Lacu Dulce.
Categorie articol: 

Comentarii