Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopul Bogăţeanu nu scapă de arestul la domiciliu

După ce luna trecută a ajuns să fie arestat la domiciliu, asta pentru că nu a respectat condiţiile măsurii controlului judiciar, interlopul Radu Bogăţeanu, a mai primit acum o lună de arest. Zilele trecute, judecătorii Curţii de Apel Galaţi i-au dat vestea proastă liderului clanului «Caţali». Nu este singurul inculpat în dosarul de trafic de persoane arestat la domiciliu, aceeaşi măsură fiind luată şi faţă de alţi doi acoliţi. Aceştia au încercat în zadar să scape de măsura preventivă. "Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul Serea Panaghiotidis, privind revocarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau înlocuirea acestei măsuri cu cea a controlului judiciar. Constată că măsura preventivă a arestului la domiciliu a inculpaţilor Bogăţeanu Radu, Serea Panaghiotidis Petruş şi Amza Cornel este legală şi temeinică şi o menţine. (...) Menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Botea Sorin Alexandru şi Graur Ionel. Definitivă", este soluţia dată de instanţă la sfârşitul săptămânii trecute.
Liderul clanului «Caţali» a fost condamnat, pentru trafic de persoane, în primă instanţă. Reamintim că la începutul lunii iulie, Bogăţeanu s-a urcat în maşină, împreună cu inculpaţii Nicolae Pătraşcu şi Alina Serea, după cum ne-au informat surse judiciare. El nu avea voie să intre în legătură cu ceilalţi inculpaţi în dosar, însă a sperat că nu îl vede nimeni. Ofiţerii de la Serviciul Investigaţii Criminale al IPJ Brăila care se ocupau cu supravegherea au fost însă pe fază. După ce au fost sesizaţi despre incident, procurorii DIICOT au cerut instanţei înlocuirea măsurii controlului judiciar, şi aşa a ajuns Bogăţeanu în arest la domiciliu.
Proxeneţii din "Vărsătura" sunt acuzaţi că au exploatat 17 tinere (inclusiv două minore), ei fiind traşi la răspundere pentru fapte comise în urmă cu ani de zile. La data de 15 martie 2016, judecătorii Tribunalului Brăila au condamnat zece membri ai grupării, în frunte cu Bogăţeanu. Liderul clanului a primit 9 ani de închisoare, Petruş Serea Panaghiotidis a primit cel mai mult, 10 ani de închisoare, Sorin Alexandru Botea a primit 7 ani de închisoare, iar Cornel Amza, zis "Şoricel", 9 ani de închisoare. Au mai fost condamnaţi Cătălin Pradaiş (7 ani închisoare), Nicolae Pătraşcu (6 ani şi 6 luni închisoare), Ionel Graur (9 ani şi 6 luni închisoare), Liliana G. (2 ani cu suspendare sub supraveghere), Alina Serea (3 ani cu suspendare sub supraveghere) şi Mihai Tănase (8 ani închisoare, care, însă, au fost executaţi deja). Interlopii proxeneţi au formulat apel împotriva soluţiei primei instanţe iar dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Galaţi, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru jumătatea lunii septembrie.

 
Categorie articol: 

Comentarii