Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopul înjunghiat şi-a tăiat, ieri, tatăl

Atac sângeros şi în familie, nu doar în cartier. Din victimă, Ionuţ Vrânceanu, tânărul de 26 de ani, cunoscut ca membru al grupării lui Corbu, a devenit agresor. Cel înjunghiat cu sălbăticie acum două săptămâni, de persoane rămase încă necunoscute, este un pericol pentru propria familie. Ieri-dimineaţă, acesta şi-a atacat tatăl cu un cuţit, pe care i l-a înfipt în obraz. Nicuşor Vrânceanu, de 67 de ani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) iar medicii i-au cusut rana, apoi i-au permis să meargă acasă. Fiul violent, care şi-a mai atacat tatăl cu cuţitul, iar în octombrie 2015 a incendiat locuinţa familiei, s-a făcut nevăzut, după ce mama sa a dat alarma la Poliţie. Acesta a fost prins de jandarmi la scurt timp de la incident.
Poliţiştii au dat startul anchetei, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, subinspector Laura Dan, marţi, la ora 8.00, o femeie de 63 de ani a sesizat prin numărul de urgenţă 112 faptul că fiul său, pe fondul unui conflict spontan, şi-a agresat tatăl, în vârstă de 67 de ani. Bărbatul a fost imediat preluat de ambulanţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă nu a fost necesară internarea.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Mihail Iugulescu, a declarat că, într-adevăr, în dimineaţa zilei de 23 august, Nicuşor Vrânceanu s-a prezentat la UPU şi a fost diagnosticat cu plagă tăiată în zona obrazului stâng, prin agresiune (cuţit). Victima a fost examinată la UPU şi apoi s-a solicitat intervenţia medicului ORL de gardă. S-a făcut sutură a rănii şi s-a pansat plaga, pacientul fiind apoi eliberat la domiciliu. Ni s-a comunicat faptul că bărbatul a venit la spital şi a plecat însoţit de jandarmi. Asta cel mai probabil pentru a se preveni vreun alt atac din partea fiului.
Dr. Iugulescu ne-a oferit acum amănunte şi despre "vizita" la UPU şi "sejurul" din spital a lui Ionel Vrânceanu, atacat în plină stradă pe data de 8 august. Atunci, ne-a precizat directorul Iugulescu, Ionuţ Vrânceanu a fost diagnosticat cu plăgi înjunghiate multiple (cuţit), în regiunea toracică. Pacientul a fost internat la Chirurgie Toracică şi a rămas internat în spital până la data de 17 august. La două zile de la externare, tânărul a revenit la spital acuzând durere hemitorace stâng, la efort fizic. El a fost consultat şi examinat, însă nu au fost constatate probleme, astfel că a fost trimis acasă, cu recomandări medicale. La domiciliu însă, Ionuţ Vrânceanu, nu a putut sta liniştit.

"Nu-i frumos, suntem totuşi părinţii lui"

Mama agresorului a povestit că a ajuns să stea cu frică permanent, însă crede că băiatul ei nu mai gândeşte normal după ce l-au tot bătut oameni din gruparea lui Corbu şi a ajuns de multe ori în terapie. Femeia spune că ultima ceartă dintre tată şi fiu a pornit ieri dimineaţă, în jurul orei 7.30, din cauza faptului că Ionuţ a vrut să pună o casetă. Tatăl i-a zis să îşi lase totuşi mama să stea în linişte, mai ales că este bolnavă. Ionuţ a devenit recalcitrant şi chiar a vrut să cheme salvarea să îl ia pe tatăl său. El l-a atacat apoi cu un cuţit, în faţă, în timp ce ea, recunoaşte, a fugit afară de teamă să nu fie înjunghiată. "La câte a făcut, nici nu ar trebui să îl mai primesc în curte, ne-a dat şi foc la casă. Am încercat azi (n.r. - ieri) să îl liniştesc. Nu-i frumos, i-am spus, că suntem totuşi părinţii tăi. El mi-a răspuns că l-a împins taică-său, dar nu i-a făcut nimic. El zice că este ta-su nebun. I s-a căşunat lui, aşa, de atâta bătaie. Este şi el deranjat cu capul, dar nici eu nu mai pot. Mă tot ameninţă că dă foc la casă. Ştiu că nu mai judecă, la bătaia care a luat-o... Îi spunea lui taică-su «Măi nebunule, chem salvarea să te ducă la nebuni». Eu îl ţin de milă, la câte a făcut, nici nu ar trebui. La începutul lunii a fost şi el bătut, băiatul, de două ori, de câinii ăştia maidanezi, ce ţin de domnul Stănel. L-a tăiat de l-a zăpăcit, i-a dat cu hârleţul în cap, l-a omorât în bătaie, eu cred că nu mai judecă. Au fost unele discuţii înainte şi de atunci îl bate mereu", s-a plâns femeia. Ea ne-a mai povestit că, după ce şi-a atacat tatăl cu cuţitul, fiul a fugit de acasă. Oricum, oamenii care locuiesc pe strada Grădinari din cartier Lacu Dulce îl ştiu ca un om violent pe Ionuţ Vrânceanu, mulţi dintre vecini fiind ameninţaţi de el, ba cu bataia, ba cu moartea.

Citeşte şi: Atac sângeros în Lacu Dulce. Interlop din gruparea Corbu înjunghiat

 
Categorie articol: 

Comentarii