Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopii si-au recuperat banii

Dupa nenumarate solicitari scrise facute de interlopii "vizitati" de mascati la descinderea din 1 octombrie 2008 si aparitia, in ziarul de miercuri, 19 noiembrie, a articolului "Plingere penala impotriva comisarului sef Iorga", anchetatorii le-au restituit, vineri, toate bunurile ridicate ce n-au legatura cu ancheta. Decizia apartine, potrivit purtatorului de cuvint al IPJ Braila, procurorului de caz. Zecile de mii de euro, miile de lei, aurul, telefoanele mobile, se intorc, astfel, la interlopi. Marian Danut Soare, din Obor, care i-a reclamat pe politisti la Parchetul Curtii de Apel Galati pentru ca i-au ridicat la perchezitie, circa 13.000 de euro, banii de la nunta, si-a primit si el bunurile inapoi. Cu toate acestea, ancheta in ce-l priveste pe comisarul sef Ionel Iorga, seful Biroului de Investigatii Criminale, va continua, fiind vorba de o plingere pentru abuz in serviciu. Singurul care nu a mai apucat sa intre in posesia banilor si a bunurilor a fost Marin Lazar, zis "Maghighi", mort in accidentul de vineri seara, din cartierul Chercea.

"Daca nu ar fi aparut articolul din ziar, nu le-ar fi restituit asa repede banii"

Potrivit purtatorului de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, subinspector Jenel Sogor, "prin dispozitia procurorului de caz s-a efectuat restituirea unor sume de bani ce nu fac obiectul cercetarilor care se deruleaza". Contactati ieri, avocatii celor anchetati de politie si perchezitionati in timpul descinderii, s-au aratat satisfacuti de decizia procurorului. Incepind de vineri, 21 noiembrie, interlopii si-au putut ridica aurul de la Trezoreria Galati, banii de la CEC, iar telefoanele mobile si alte bunuri de la IPJ. Marin Lazar, zis "Maghighi", ar fi trebuit sa-si ridice nu numai banii, ci si aurul confiscat, insa a pierit vineri, intr-un tragic accident rutier. "Daca nu ar fi aparut articolul din ziar (din ziua de 19 noiembrie - n. r.), nu le-ar fi restituit asa repede banii", ne-a precizat unul dintre aparatori, care si-a insotit clientii la politie si la CEC, pentru a-si lua bunurile inapoi, in baza recipiselor emise.
Reamitim ca in dimineata zilei de 1 octombrie 2008, circa 200 de politisti si jandarmi au descins concomitent la mai multe adrese, ocazie cu care au ridicat in vederea continuarii cercetarilor peste 60.000 de euro, aproape 2.000 de dolari, 130 lire sterline si peste 60.000 de lei, plus citeva kilograme de aur. Cei mai "avuti" se pare ca au fost "Tica Valutistu" (20.000 euro), Titi Sgircitu (13.400 euro), Marian Danut Soare, (13.000 euro) si Ionut Ranete (12.500 euro). In afara de bani si aur, din casele scotocite de politisti au mai fost ridicate zeci de contracte de inchiriere si vinzare-cumparare, arme albe, 4 pistoale neletale cu bile, o pusca de tir cu aer comprimat cu luneta, munitie, cartuse, un arc de tir sportiv, 19 telefoane mobile, camere video si foto, un reportofon, spray-uri lacrimogene, 8 cartele sim, un binoclu cu raze infrarosii, rozete box, catuse, o unitate PC, precum si alte obiecte care ar putea servi la definitivarea cercetarilor. Oamenii legii au fost nevoiti sa se deplaseze si la Constanta, la domiciliul lui "Titel Cracanatu", de unde au fost ridicate arme albe, inscrisuri, contracte de vinzare-cumparare, o vesta antiglont si un toc de pistol.
In urma celei mai ample descinderi din istoria Politiei brailene, 12 lideri ai lumii interlope s-au pomenit cu dosare penale, urmind a fi cercetati pentru contrabanda, evaziune fiscala si proxenetism. Exista inregistrate, sub numar unic, doua cauze penale complexe, prima pentru infractiuni de natura economica, iar cea de-a doua pentru proxenetism. Intrucit nu i s-au restituit la timp banii pe care, spune el, i-a obtinut la nunta, Marian Soare a facut plingere penala impotriva comisarului sef Iorga si a inca patru participanti la perchezitie. Dupa citeva zile, la solicitarea Parchetului, IPJ a decis sa le inapoieze interlopilor banii, aurul si telefoanele mobile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii