Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopii din Varsatura au pichetat Tribunalul

Zeci de membri ai gruparii conduse de "Romica Catali" au fost prezenti, ieri, la Palatul de Justitie, la procesul atacului din toamna anului trecut care i-a vizat pe cei din clanul Buricea. Tribunalul a fost ticsit cu jandarmi, iar in vecinatatea cladirii se aflau camuflate vehicule ale fortelor de ordine, gata sa intervina in orice moment. Au fost prezenti in sala de judecata toti inculpatii, in frunte cu "Catali" si "Adi" Balan, mai putin Eugen Grozea zis "Ceausescu" si Gigel Beschea, indivizi dati in urmarire generala, care sint, probabil, fugiti peste granita. Din pacate, desi au fost martori de audiat, presedintele completului de judecata a fost nevoit sa amine din nou procesul, de data aceasta pentru finele lunii august, pentru ca unul dintre aparatori este plecat in concediu de odihna, avind cerere depusa la dosar. La termenele anterioare, au fost audiati inculpatii prezenti si s-au administrat probe. Cum era de asteptat, "Romica" si "tovarasii" lui nu au recunoscut savirsirea vreunei infractiuni, cu atit mai putin pe aceea de distrugere.
De mai bine de trei ani, spun anchetatorii, gruparea condusa de Radu Bogateanu, zis "Romica Catali", se afla in "razboi total" cu cea din Radu Negru, condusa de fratii Costica si Ghita Buricea. La numai o zi dupa liberarea sa din Arestul IPJ, in noiembrie 2006, "Romica" a fost trimis in judecata sub trei capete de acuzare: tulburarea grava a linistii si ordinii publice, distrugere (cinci infractiuni) si port ilegal de arma alba. Impreuna cu el, au mai fost deferiti justitiei Adrian Balan, zis "Adi", Eugen Grozea, zis "Ceausescu", Costin Caluda, Nicolae Patrascu, Valentin Prisaca, Gigel Beschea, Angelin Ciurea, Cristian Doda si Gabriel Chioreanu. Sase minori cercetati in aceeasi cauza, au fost scosi de sub urmarire penala, dar vor fi audiati pentru "favorizarea infractorului". Cercetarile au fost disjunse in cazul a inca doi indivizi, Sorin Lazar si Ionut Ranete, participanti la atac, deferiti justitiei zilele trecute. In dosarul "Varsatura" au fost audiati nu mai putin de 45 de martori, plus un martor sub acoperire. La ora actuala, Bogateanu si Chioreanu mai sint cercetati de oamenii legii din Valcea, respectiv Prahova, pentru fals in inscrisuri, intrucit s-au folosit de cite un proces-verbal fictiv, ca sa demonstreze ca nu s-au aflat in municipiul Braila, in ziua atacului.
Potrivit acuzarii, in 4 octombrie 2006, ora 22.00, Radu Bogateanu impreuna cu ceilalti inculpati, inarmati cu bite si rangi, au purces in cartierul Radu Negru - Mogador, la blocul T, unde locuieste familia fratilor Buricea, in scop de razbunare. Ei au aruncat cu pietre in geamurile apartamentului, facindu-le tandari, o parte din "proiectile" ajungind si la apartamentele invecinate. De asemenea, atacatorii au distrus doua autoturisme de lux parcate in curtea interioara a blocului T, ai caror proprietari se aflau in acel moment acasa la familia Buricea. In timpul atacului, scandalagiii "au proferat amenintari si expresii jignitoare la adresa fratilor Buricea", tulburind grav linistea si ordinea publica, se mai precizeaza in dosarul penal.
Categorie articol: 

Comentarii