Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopii din clanul «Băncuţă» loviţi de ghinion. Începe judecata

atacatorii cu sabia de la Starea Civilă, Băncuţă Ion, zis “Oaie”, Băncuţă Stivensen şi Bănică Selford, fost Băncuţă, au primit veşti proaste de la Judecătoria Brăila • excepţiile invocate de ei în dosar au fost respinse, astfel că s-a dispus începerea judecăţii • interlopii mai au totuşi o perioadă de linişte, întrucât acum este vacanţă judecătorească, abia din toamnă urmând să se dea startul procesului

 

Start la judecată pentru interlopii din clanul “Băncuţă”, cei care au provocat un scandal monstru în faţă la Starea Civilă, unde l-au atacat pe un rival cu sabia. Incidentul i-a pus pe fugă pe oamenii aflaţi în zonă, însă, cu toate acestea, cei trei interlopi războinici, Băncuţă Ion, zis “Oaie”, Băncuţă Stivensen şi Bănică Selford, fost Băncuţă, au fost lăsaţi liberi. Totuşi, ei au fost trimişi în judecată de procurori pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Abia acum poate începe însă procesul, asta după ce au fost respinse excepţiile invocate de inculpaţi. Zilele trecute, Judecătoria Brăila le-a dat veşti proaste atacatorilor. Magistraţii au constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi au dispus începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Băncuţă Ion, Băncuţă Stivensen şi Bănică Selford.

Totuşi, procesul nu începe chiar acum, întrucât este vacanţă judecătorească, astfel că inculpaţii pot sta deocamdată liniştiţi. Abia în toamnă urmează să se stabilească primul termen de judecată.

Reamintim că, la începutul lunii mai, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat ancheta în dosarul “Atacul cu sabia de la Starea Civilă” şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Băncuţă. Atacul cu sabia din faţa Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Brăila, situat pe Bulevardul Al. Ioan Cuza Brăila, s-a produs la data de 6 septembrie 2017, în jurul orei 14.00. Interlopii “Băncuţă” l-au urmărit pe rivalul Cezar Marian Şaim, care venise la sediul instituţiei de pe B-dul Cuza, pentru a-şi declara copilul nou-născut. Acesta a depus actele necesare, apoi a ieşit şi a mers la autoturismul parcat, el urcându-se la volan, iar concubina P.D. pe scaunul din partea stângă. Nu a putut pleca la drum, întrucât a fost blocat de un alt autoturism, la volanul căruia se afla inculpatul Ion Băncuţă. În maşină se aflau şi inculpaţii Stivensen Băncuţă şi Selford Bănică. Toţi au coborât din maşină, înarmaţi cu obiecte contondente, tip săbii, având  asupra lor şi o furcă, lovind cu putere şi spărgând geamurile portierelor maşinii în care se afla Şaim. Acesta a fost tăiat cu sabia în zona feţei, pe antebraţe şi în spate, după cum au arătat anchetatorii. Potrivit martorilor, inculpatul Ion Băncuţă, zis “Oaie”, a fost cel care s-a îndreptat iniţial către geamul lateral stânga al autoturismului “Mercedes”,în care se afla Şaim, a lovit geamul cu mânerul unei săbii şi, după ce geamul s-a spart şi a căzut, persoana vătămată Cezar Şaim, a fost tăiată cu sabia chiar de către “Oaie”. La rândul lor, Stivensen şi Selford, au distrus un geam lateral al autoturismului şi, prin spaţiul creat, au introdus furca în maşină, cu care l-au înţepat în abdomen pe Şaim. După ce s-au răzbunat, inculpaţii Băncuţă au plecat de la faţa locului, însă, în scurt timp au fost prinşi şi duşi la sediul Poliţiei Municipiului pentru audieri. Numai că, în condiţiile în care victima nu a depus plângere, inculpaţii nu au putut fi acuzaţi de infracţiunea de lovire sau alte violenţe şi distrugere. A rămas doar o singură infracţiune pe listă, cea de tulburare a ordinii şi liniştii publice, asta deşi oamenii aflaţi pe Bulevardul Cuza, la momentul atacului au stat cu sufletul la gură şi au fugit care pe unde a apucat, mai ales că cel atacat era plin de sânge, iar oamenii se temeau să nu fie şi ei atacaţi cu sabia. Din fericire, atacul nu s-a îndreptat şi împotriva brăilenilor veniţi să îşi rezolve problemele la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Brăila.

Rămâne de văzut acum care va fi pedeapsa pe care o vor primi interlopii Băncuţă.
Categorie articol: 

Comentarii