Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopi brăileni reţinuţi de poliţiştii din Iaşi deoarece circulau cu o maşină furată

Mai multe persoane din lumea interlopă brăileană care se îndreptau vineri noaptea către Iaşi, cu un autoturism "Audi A8" reclamat ca fiind furat, au fost luate pe sus de poliţişti chiar la intrarea în oraş. Brăilenii aflaţi în maşină mergeau la înmormântarea tatălui lui Cosmos Tănase, cunoscut şef al lumii interlope ieşene. Alarma a fost dată chiar de proprietarul maşinii, care mergea la acelaşi eveniment şi care s-a trezit că este depăşit de autoturismul ce îi fusese furat.
Astfel, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 că dintr-un grup de trei maşini care se îndreaptă spre Iaşi, una este furată din Brăila. Echipajele au blocat intrarea în Iaşi şi au identificat cele trei autoturisme, maşina reclamată ca fiind furată (Audi A8) şi alte două autoturisme, un Audi Q7 şi un BMW X5. Toate persoanele din cele trei maşini veneau în Iaşi să participe sâmbătă la înmormântarea lui Dacian Tănase, tatăl şefului lumii interlope ieşene, Cosmos Tănase. Cele trei maşini au fost urmărite încă din judeţul Vaslui, iar poliţiştii din judeţul invecinat au solicitat ajutorul colegilor ieşeni. Poliţiştii aveau indicii că autoturismul Audi A8 era furat, fiind dat în consemn în Brăila. De altfel, după ce au fost oprite maşinile, poliţiştii au constatat că pasagerii erau domiciliaţi în Brăila şi Ialomiţa.
Cele aproximativ 15 persoane au fost conduse la Poliţie, unde au fost audiate până sămbătă dimineaţă de poliţiştii ieşeni, fiind fotografiate după ce au dat declaraţii. Potrivit anchetatorilor, cel care a sunat la 112 este chiar proprietarul maşinii, care se îndrepta şi el spre Iaşi, la înmormântarea lui Dacian Tănase. "El şi-a văzut maşina pe drum şi a recunoscut-o după numărul de înmatriculare. A sunat la 112 şi a stat în telefon cu Poliţia până când maşina a fost oprită. Nu a putut să facă nimic pe drum pentru că maşina Audi A8 era flancată de celelalte două autoturisme, Audi Q7 şi BMW X5", au precizat poliţiştii. Totuşi, la finalul audierilor nicio persoană din cele aflate în cele trei autoturisme nu a fost reţinută, întrucât la Poliţia din Iaşi nu se afla niciun dosar penal în lucru privind furtul maşinii respective. Poliţiştii ieşeni au luat însă legătura cu poliţiştii din Brăila, care desfăşoară cercetări în acest caz. "Reclamaţia privind furtul autoturismului Audi A8 a fost depusă în urmă cu o săptămână. În prezent se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt", ne-a declarat subinspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.

 

17auto
Brăilean la origine, Cosmos Tănase face legea în lumea fărădelegii din capitala Moldovei

Profit de milioane de euro din trafic de carne vie şi de minori

 

Cosmos Tănase şi-a început "cariera" cu Germania, în anii 1993. Începând din 1999, presa germană a început să relateze despre copii români obligaţi să cerşească sau să fure pentru Cosmos Tănase. Reţeaua de "puşti" acţiona în Hamburg, Munchen, Berlin, Koln. Copiii au povestit nemţilor cum Cosmos Tănase îi supunea la torturi groaznice dacă nu erau "productivi", iar unii erau chiar vânduţi ca nişte sclavi altor "proprietari" de copii. Poliţia germană spunea încă de atunci că Tănase a investit sumele câştigate în mai multe imobile din România. Dat afară din Germania, Cosmos a început să fie renumit în România. În vara anului 2002, acesta a fost dat în urmărire generală într-un dosar instrumentat la Galaţi, acolo unde era acuzat de lipsire de libertate. Doi ani mai târziu, Cosmos a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol, mandatul fiind semnat la câteva ore după ce acesta trecuse graniţa. Poliţiştii spuneau încă din 2004 că ieşeanul Cosmos Tănase a reuşit să ajungă în Spania, la Malaga. Aici a pus pe picioare o reţea de trafic de carne vie cu ajutorul complicilor rămaşi la Iaşi. A fost însă arestat în vara anului 2005, după ce anchetatorii spanioli au descoperit mai multe românce care se prostituau sub aripa protectoare a clanului condus de Cosmos. Anchetatorii au stabilit că în cursul anilor 2000 - 2006, membrii clanului au racolat sute de tinere din judetele Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Brăila, Constanţa şi Maramureş şi le-au obligat să se prostitueze în oraşele spaniole Malaga şi Madrid, dar şi în alte oraşe din state vestice.
Cu banii câştigaţi în străinătate de el şi de familia lui, Cosmos a reuşit să se impună în Iaşi, achiziţionându-şi maşini de lux şi o casă destul de cochetă chiar lângă Poliţia Municipiului Iaşi. De asemenea, fraţii Cosmos şi Belgian Tănase s-au făcut cunoscuţi destul de repede în Iaşi, atât pentru că îşi permiteau orice lux, cât şi pentru că au reuşit de multe ori să instaureze o stare de teroare în rândul celor care nu se aflau în anturajul lor.
La înmormântarea lui Dacian Tănase erau aşteptaţi un număr foarte mare de rromi din Brăila. Asta pentru că familia lui Cosmos a locuit o perioadă în Brăila şi s-a mutat ulterior în Iaşi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii