Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlop ameninţat cu pistolul, într-un bar

Sâmbătă după-amiază, fostul locotenent al liderului grupării din Obor, Marian Dănuţ Soare, a fost ameninţat cu un pistol, într-un bar din centrul oraşului. Interlopul a scăpat cu viaţă după ce soţia sa l-a lovit cu poşeta peste mână pe atacator, care s-a speriat şi a luat-o la fugă. Anchetatorii încearcă acum să-l identifice pe pistolar, care şi-a "uitat" la locul incidentului un glonţ, însă nu exclud nici varianta ca Soare să-şi fi înscenat totul, din motive încă necunoscute, mai ales că în ultimul timp se spune că ar fi fost implicat în mai multe altercaţii.
Incidentul s-a consumat în barul "Reset", de pe Calea Călăraşilor, colţ cu B-dul Al.I.Cuza, în apropiere de Palatul de Justiţie. În jurul orei 16.00, Soare se afla în bar împreună cu soţia sa şi cu doi amici, iar la o masă apropiată era un tânăr necunoscut. Când au terminat consumaţia şi se pregăteau de plecare, tânărul s-a ridicat de pe scaun şi a venit la Soare, scoţând un pistol cu care l-a ameninţat pe interlop. Fără să stea prea mult pe gânduri, soţia lui Soare i-a dat acestuia cu poşeta peste mână moment în care, nu se ştie cum, un cartuş a ieşit din armă şi a căzut pe podea. Deşi avea un pistol în mână, misteriosul atacator s-a speriat şi a luat-o la fugă spre staţia de autobuz din dreptul Colegiului "Murgoci", de unde i s-a pierdut urma. Întrucât barul nu era aglomerat la acea oră, martorii nu au apucat să vadă prea multe, deoarece incidentul s-a consumat în doar câteva secunde, fără prea mult zgomot. Nici măcar Soare nu le-a putut furniza poliţiştilor informaţii care să ducă la prinderea atacatorului, pentru că nu ştie cine era acesta. Alertaţi de angajaţii localului, anchetatorii au ajuns imediat la faţa locului, de unde au adunat mai multe probe, printre care se numără şi glonţul care a ieşit cumva de pe ţeava armei, însă la acest moment nu se ştie dacă acesta era sau nu letal. "Expertiza balistică va stabili cu exactitate din ce categorie face parte cartuşul găsit la faţa locului. Poliţiştii au întocmit un dosar penal şi continuă cercetările pentru identificarea suspectului", a precizat subinspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
26armaMarian Dănuţ Soare este cunoscut poliţiştilor de mai mulţi ani, fiind chiar cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în urmă cu patru ani. Totuşi, el nu a ajuns niciodată în închisoare deoarece a fost scos de sub urmărire penală, pe motiv că s-a aflat în legitimă apărare. Drama s-a petrecut în seara zilei de 12 mai 2005, pe Aleea Micşunelelor din cartierul Obor. Potrivit dosarului penal întocmit de Parchet, în jurul orei 21.00, Ion Gheorghiţă, asistent medical la Spitalul Judeţean Brăila, se afla în apartamentul său de la blocul 30, din cartierul Obor. La un moment dat, în faţa blocului, pe partea carosabilă, a oprit un autoturism în care se afla fratele său, care venise să-l ia la ţară. La scurt timp, în spatele maşinii a oprit un autoturism Peugeot 307, condus de Soare care, întrucât nu avea loc să treacă, a coborât şi i-a cerut fratelui asistentului să mute autoturismul. Între cei doi a izbucnit un conflict verbal, zgomotele scoţându-l din apartament pe Ion Gheorghiţă, care i-a sărit imediat în ajutor fratelui său. Asistentul medical, spun anchetatorii, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a ieşit în faţa blocului înarmat cu un cuţit şi l-a lovit pe Soare, care, pentru a se apăra, l-a înjunghiat în zona stângă a toracelui, aplicându-i astfel lovitura de graţie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii