Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interesele personale ale consilierilor viciaza votul in CLM

Consiliul Local se transforma incet, dar sigur, intr-un grup de interese largit, cu unii consilieri personaje active, iar altii, personaje pasive. Este parerea viceprimarului municipiului, Daniela Vasioiu, care considera ca de prea multe ori, rezultatul votului in CLM si deciziile care se iau in plen, sint viciate de manevre de culise, care n-au nimic in comun cu interesul comunitatii, dar au cu siguranta legatura cu interese personale sau de grup. Vasioiu a explicat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca aceste interese sint transpartinice si implica diversi consilieri, de la diverse partide. Ea a exemplificat, cu nume si date privind interesele ce stau in spatele unor pozitii ale acestora: "Din cei patru consilieri PRM, domnul consilier Stelian Barbu nu o data a avut alta pozitie decit grupul de consilieri PRM si a votat altfel, chiar daca la partid s-a stabilit intr-un anumit fel. Ramin ceilalti trei. Unul dintre ei este domnul Mihai Danut, despre care cu totii stim ca a avut promisiunea de a fi viceprimar si evident, in acest context, a votat cum i se cerea. Al doilea consilier PRM este domnul Traian Adrian, care a avut o promisiune facuta, care acum s-a si materializat, pentru a ajunge intr-un post de conducere la CET, iar al treilea este domnul Gheorghe Bucur, despre care nu vreau sa comentez acum. Si atunci, nu stiu daca aceasta este pozitia conducerii partidului, sau pozitia grupului de consilieri ai PRM din care unul este presedintele organizatiei municipale, cel care da tonul".

"La PSD, intelegerile probabil ca se fac la nivelul de conducere a partidului"

In opinia viceprimarului, nici PSD-istii nu sint nepatati: "Si acolo, dupa stiinta mea, sint voci care nu sint de acord cu pozitia pe care o solicita conducerea partidului. Ii cunosc foarte bine pe consilierii PSD, marea lor majoritate sint oameni care au fost si in celelalte mandate, sint oameni care cunosc administratie, persoane care stiu ce voteaza, ridica mina in cunostinta de cauza, iar atunci cind sint subiecte delicate, in afara de a face o declaratie socanta in CLM, parasesc sala fara justificare. Acest lucru s-a petrecut si in perioada mandatului domnului Lungu. Atunci cind nu erau de acord cu ceea ce se stabilea la partid, ieseau ca din intimplare exact cind se discuta problema aceea, neinteresindu-i faptul ca ulterior, votul lor era consemnat la vot "pentru" in procesul-verbal. Dar dvs. presa, care erati la fata locului, constatati ca ei si-au manifestat “revolta”, parasind sala. La PSD, intelegerile probabil ca se fac la nivelul de conducere a partidului, si de aceea sint si voci care au atitudinea pe care o au, parasesc sala etc.".
Vasioiu ii acuza si pe unii consilieri liberali ca sint minati de interese personale, cind voteaza in CLM, mare parte dintre ei beneficiind deja de niste avantaje: "De la PNL sint domnul Constantin Teodorescu, cel care nici astazi nu stie, la doi ani de la preluarea mandatului, ce are de facut in CLM. El tot pune intrebari daca poate consilierul sa faca un lucru sau altul. In schimb, domnia sa a venit cu oferta pentru CLM, pentru achizitionarea de lap-top-uri pentru consilieri, si este foarte interesat de acest lucru. In plus, mai este domnul Sterian, care a obtinut deja functia de director de la Zona Libera. De domnul Popa Petrica nu cred ca mai este cazul sa vorbim, nici nu stiu care o fi interesul lui major, in afara de faptul ca are inchiriate niste tarabe in Piata Mare, unde vinde flori. Nu stiu, dar probabil ca politic are alte avantaje, iar unul dintre ele este acela ca l-au facut presedinte de organizatie municipala, si el chiar crede ca este presedinte de organizatie municipala. Este singurul care crede acest lucru. Domnul Peter Mitu, cu mare regret o spun, nu m-am asteptat sub nici o forma de la un om cu cultura domniei sale si cu pregatirea domniei sale sa intre in acest joc. Si acest lucru s-a petrecut tot ca urmare a faptului ca a fost nominalizat intr-o AGA, oricum, fara legatura cu pregatirea domniei sale. In rest, chiar n-as vrea sa ma pronunt in legatura cu alti reprezentanti ai PNL-ului, care stiu foarte bine de ce au o astfel de atitudine. Poate data viitoare voi spune mai multe".
Viceprimarul democrat se asteapta acum, dupa ce a denuntat aceste interese, la mai multa atentie, macar din partea acelor consilieri pe care-i numeste "pasivi", pentru ca nu cunosc toate substraturile, atunci cind voteaza anumite lucruri, convenite peste capul lor, de liderii partidelor respective.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii