Mergi la conţinutul principal

Interes mare pentru posturile de asistenţi din centrele de vaccinare Covid-19 ce vor fi deschise în municipiu

* este vorba despre cele 56 de posturi necesare funcţionării centrelor din sălile de sport din municipiu * pe lângă asistenţi, la aceste centre sunt necesari şi 7 medici coordonatori, 56 de medici primari şi 56 de registratori * conform unei ordonanţe a Ministerului Sănătăţii, personalul medical şi auxiliar care va lucra în centrele de vaccinare va primi între 25 lei şi 100 lei pe oră * de săptămâna viitoare se vor mai deschide încă trei centre de vaccinare în municipiu

 

    

 

Începând de luni, 1 martie, se va mai deschide un centru de vaccinare în municipiul Brăila, în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”, unde mai funcționează deja unul. Ulterior, din data de 5 februarie vor deveni funcționale alte două centre de vaccinare amenajate în sala de sport a Liceului ”Anghel Saligny”. După cum se știe, din cele 12 centre amenajate în sălile de sport ale unor instituții de învățământ, până în prezent a funcționat doar unul singur,  mai exact cel de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”. Treptat, vor fi deschise toate spațiile destinate vaccinării și, după cum se pare, acestea nu vor duce lipsă de asistenți medicali. Asta deoarece există multe solicitări din partea asistenţilor medicali care vor să asigure procesul de imunizare în toate centrele planificate a fi deschise în municipiu. Din păcate, nu se poate spune același lucru și despre medici, gradul de interes al acestora fiind mai scăzut

De organizarea centrelor se ocupă Serviciul Public de Asistenţă Medicală şi Administrarea Creşelor (SPAMAC) Brăila din cadrul Primăriei, care va înfiinţa, în afara organigramei, 175 posturi. Este vorba despre 7 posturi de medic coordonator, 56 posturi de medic, 56 asistenţi medicali şi 56 registratori medicali. Aşa cum ne-a declarat Talib Metanet, directoarea SPAMAC, există destule solicitări pentru posturile de asistenţi, însă nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul posturilor de medici, deficitul de cadre medicale fiind o problemă cu care se confuntă mai toate judeţele.

“Când am început organizarea centrelor de vaccinare s-a făcut un comunicat prin care am trimis solicitări către cadrele medicale active din spital, sindicat, Maternitate, cabinete medicale, medici de familie care doresc să lucreze şi în aceste centre. Am primit multe solicitări pentru posturile de asistenţi, practic avem mai multe solicitări decât numărul de posturi. La medici e mai greu dar ne-am descurcat. În prezent doar un centru e activ, aşteptăm să se elibereze fluxuri şi pentru celelalte centre”, ne-a declarat aceasta.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva Covid-19, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare, personalul medico-sanitar şi registrator, cu excepţia personalului delegat sau detaşat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferenţiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează: 100 lei/oră pentru medici; 50 lei/oră pentru asistenţi medicali; 25 lei/oră pentru registratori.

Plata personalului medico-sanitar şi registrator se face în baza contractelor de prestări servicii încheiate de către aceste categorii de personal cu reprezentantul legal al autorităţilor administraţiei publice locale. Pentru sumele acordate se reţine impozit pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate. Ordonanţa mai prevede că nu se datorează contribuţia asiguratorie pentru muncă.

Fondurile necesare finanţării cheltuielilor pentru plata personalului medical şi registrator din centrele de vaccinare împotriva Covid-19 organizate în afara unităţilor sanitare se asigură prin transfer de la bugetul de stat către bugetele locale. 

Reamintim că, pe lângă sala de sport a şcolii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”, centre de vaccinare urmează să se deschidă şi în următoarele locaţii: Sala de sport a şcolii Gimnaziale ”Mihu Dragomir”, sala de sport a Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny”, sala de sport a Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga”, sala de sport a şcolii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu”, sala de sport a Liceului Tehnologic ”Edmond Nicolau” şi sala de sport a şcolii Gimnaziale ”Nedelcu Chercea”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro