Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Instrumente web pentru profesori"

"În multe cazuri, web-ul a devenit un instrument de lucru indispensabil pentru toţi «actorii» educaţionali, atât în sala de clasă cât şi în afara sa. Tehnologiile moderne oferă o gamă largă de aplicaţii, acestea reprezentând fundaţia pentru un nou sistem de furnizare a educaţiei şi de construire a cunoaşterii", a spus profesorul Traian Anghel.

În carte sunt prezentate instrumente şi resurse Web, precum şi modalităţile prin care acestea pot fi utilizate în cadrul sistemului educaţional. Parcurgând cartea, cititorii se vor familiariza cu conceptele de e-Learning, resurse educaţionale deschise, medii virtuale de învăţare, precum şi cu unele instrumente oferite de noul Web - blog, microblog, wiki, flux de ştiri, sistem pentru bookmarking colaborativ, reţea socială. De asemenea, acestora le sunt prezentate o serie de aplicaţii pentru crearea şi managementul conţinutului învăţării, precum şi instrumente on-line pentru realizarea şi publicarea cursurilor.

Traian Anghel este profesor la Grupul Şcolar Industrial "Anghel Saligny" din Brăila, absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti şi al cursului postuniversitar de specializare în informatică de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi şi are gradul didactic I. A publicat lucrări din acelaşi domeniu la edituri de prestigiu din ţară.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii