Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Instituţiile brăilene se implică în lucrul cu tinerii

Astfel din partea Bibliotecii Judeţene a fost prezentă Adelina Pop, din partea DJT, Sorin Alexandru, directorul organizaţiei, iar din partea prefecturii consilierul Alexandru Ciorţan. De asemenea, au fost invitaţi şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Brăila, Anca Pascu, şi Raul Dumitraşcu, vicepreşedintele din anul şcolar 2007 - 2008, precum şi reprezentanţi ai Ligii Studenţilor din Brăila.

Preşedintele CJE a început prin a-i îndemna pe toţi tinerii brăileni să se înscrie la concursuri şi proiecte pentru a beneficia, astfel, de oportunităţile pe care le oferă DJT-ul. Unul dintre cele mai importante concursuri la care elevii brăileni au ajuns în această vară a fost Olympic Forum din Grecia, organizat de Parlamentul European al Tinerilor. Având şi experienţa etapei regionale de la Eforie Sud a Parlamentului European al Tinerilor (EYP), tinerii au reuşit să înfiinţeze un centru EYP la Brăila. Acesta este al doilea centru cu amploare naţională apărut la Brăila, după ProDemocraţia. "Noi dorim să facem din centrul EYP de la Brăila, un centru regional. Există centre şi la Galaţi şi la Constanţa, însă am vrea ca al nostru să fie cel mai bun. De aceea avem nevoie ca voi să vă înscrieţi, să vă implicaţi în proiectele Parlamentului European al Tinerilor şi să mergeţi la concursuri", a declarat Ruxandra Stroe, preşedintele centrului EYP de la Brăila.

Directorul DJT, Sorin Constantin, a promis elevilor brăileni că până pe 1 iunie 2010 va fi gata recondiţionrea taberei Lacu Sărat, în condiţiile în care lucrările vor începe pe 2 octombrie a.c. Totodată DJT va avea şi alte proiecte cu Teatrul "Maria Filotti" şi Biblioteca Judeţeană. Adelina Pop a precizat că se va organiza un club de lectură şi interpretare, care are ca scop formarea unei şcoli de lectură şi interpretare. Întâlnirile vor avea loc de două ori pe lună, iar cei mai buni dintre tinerii implicaţi vor fi răsplătiţi cu premii. Cel din urmă proiect prezentat este realizat cu sprijinul Prefecturii. Patru profesori brăileni vor face cursuri de comunicare şi dezbatere prin ARDOR (Asociaţia Română de Dezbateri Oratorie şi Retorică), urmând ca după finalizarea lor să se înfiinţeze cluburi pentru elevi şi studenţi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii