Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Instanta a dat dreptate BNS in razboiul cu Guvernul pe tema restructurarii Agentiei de Somaj

Guvernul Romaniei este obligat sa suspende executarea Hotaririi 1303/14.10.2008 privind modificarea Statutului Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti, in baza unei plingeri facute de confederatia Blocul National Sindical (BNS), si doi membri ai Consiliului de Administratie al ANOFM. "Actiunea in instanta a fost singura varianta pe care BNS si cei doi membri in CA al ANOFM au avut-o la dispozitie pentru a bloca aplicarea HG 1303/14.10.2008, in conditiile in care Guvernul Romaniei nu a reactionat in nici un fel la adresele prin care se atragea atentia ca hotarirea respectiva incalca prevederile mai multor legi in vigoare (...) fiind o insiruire de abuzuri si ilegalitati ce ar fi aruncat in haos ANOFM", se arata intr-un comunicat de presa al BNS.
In acelasi material se explica faptul ca in cazul in care nu s-ar fi blocat aplicarea actului normativ in discutie, Guvernul ar fi modificat abuziv statutul ANOFM, ar fi redus 400 de posturi din schema agentiei si ar fi lasat directia resurse umane si salarizare tot in subordinea presedintelui ANOFM - trei masuri ilegale, lipsite de orice fundament logic sau economic.
Conducerea BNS sustine ca Guvernul ar trebui sa suspende in regim de urgenta executarea HG 1303/14.10.2008, iar daca acest lucru nu se va intimpla, BNS este dispus sa intenteze procese pentru nerespectarea hotaririlor instantei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii