Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Instanţa supremă a decis să participe la constituirea BEC

Decizia vine după ce presa a aflat că Guvernul ar putea discuta şi despre prezenţa magistraţilor în birourile electorale. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat marţi, că este pus în situaţia de a lua în calcul "toate opţiunile legislative" pentru ca judecătorii să nu mai fie implicaţi în alegeri, în condiţiile în care aceştia refuză constituirea birourilor electorale.
"Faţă de menţinerea unei poziţii inflexibile de către cea mai mare parte a magistraţilor şi personalului auxiliar, suntem puşi în situaţia de a lua în calcul toate opţiunile legislative", a declarat ministrul Justiţiei, întrebat fiind dacă se gândeşte să schimbe legea în ceea ce priveşte constituirea birourilor electorale.

Predoiu nu a vrut să dea amănunte despre variantele luate în calcul în acest moment. Surse ministeriale au declarat că eliminarea magistraţilor din birourile electorale ar putea fi promovată printr-o ordonanţă de urgenţă.

Magistraţii au decis, în majoritate, să boicoteze alegerile din noiembrie, formă de protest anunţată încă de luna trecută.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii