Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Instanţa superioară a decis: asistentul violator nu pleacă din închisoare

ieri, Tribunalul Brăila a admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva sentinţei penale din 14 octombrie pronunţată de Judecătoria Brăila • s-a respins ca nefondată cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Milcu Viorel, din executarea pedepsei închisorii de 8 ani • luna viitoare se va reanaliza situaţia juridică a condamnatului

 

Condamnatul Milcu Viorel, asistentul care a violat o minoră în spital, nu pleacă din Penitenciarul Brăila unde execută pedeapsa cu închisoarea. Ieri, Tribunalul Brăila a admis contestaţia procurorului şi a respins cererea asistentului condamnat la 8 ani închisoare pentru viol. Luna trecută, prima instanţă a admis cererea de liberare condiţionată a lui Milcu, însă acum instanţa superioară a dat câştig de cauză procurorului care a formulat contestaţie. Luna viitoare va fi reanalizată situaţia condamnatului Milcu. “Admite contestaţia formulată de contestatorul Ministerul Public -Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva Sentinţei Penale nr. 1554/14.10.2019 pronunţată de Judecătoria Brăila în dosarul penal nr. 16613/196/2019. Desfiinţează sentinţa penală atacată şi, în rejudecare: respinge ca nefondată cererea de liberare condiţionată formulată de intimatul Milcu Viorel din executarea pedepsei închisorii de 8 ani care i-a fost aplicată acestuia prin Sentinţa Penală nr. 1700/23.10.2017 pronunţată de Judecătoria Brăila, definitivă prin Decizia Curţii de Apel Galaţi din 22.02.2018. Fixează termen pentru reanalizarea situaţiei juridice a condamnatului după data de 29.11.2019. Obligă contestatorul la plata către stat a sumei de 50 lei reprezentând cheltuieli judiciare efectuate la fondul cauzei. Definitivă”, este soluţia pronunţată de Tribunalul Brăila în şedinţa din data de 19 noiembrie.

Condamnatul Milcu a mai cerut de două ori liberarea condiţionată, însă solicitarea a fost respinsă, asta până la jumătatea lunii octombrie, când Judecătoria Brăila i-a admis cererea. Asistentul are vârsta de peste 60 de ani, astfel că are unele beneficii. În faţa judecătorilor primei instanţe, condamnatul a pozat în victimă, arătând că a “suferit”, mai ales că şi-a distrus contul de pensii pentru plata daunelor stabilite de judecători. Magistraţii au arătat că Milcu s-a reabilitat cât a stat în penitenciar. Decizia s-a schimbat brusc la Tribunalul Brăila.

Reamintim că asistentul Milcu a batjocorit o minoră de 17 ani internată în spital pentru o operaţie de apendicită. Violul a fost comis în noaptea de 3 spre 4 iulie 2015, când fata a ajuns la spital.
Categorie articol: 

Comentarii