Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Instanţa i-a dat câştig de cauză poştaşului din Mihai Bravu

Poştaşul din satul Mihai Bravu, care fusese amendat după ce Oficiul Poştal aflat în incinta locuinţei sale a fost spart de persoane necunoscute, a obţinut câştig de cauză în instanţă. El primise o sancţiune de 2.300 de lei pentru că nu ar fi asigurat corespunzător încăperea cu grilaje şi încuietori sigure. Considerând că amenda i s-a aplicat pe nedrept, întrucât avea gratii la uşi şi la geamuri, poştaşul s-a adresat instanţei de judecată. Judecătoria Însurăţei a admis plângerea formulată de factorul poştal şi a anulat procesul verbal de contravenţie, exonerându-l de plata amenzii aplicate.

Decizia instanţei nu l-a luat prin surprindere pe Eugen Mirea, domiciliat în satul Mihai Bravu, înlocuitor agent poştal, respectiv al soţiei sale, Didina Mirea, care şi-a susţinut încă de la început nevinovăţia. Agentul poştal ne-a spus, la scurt timp după ce a fost amendat, că încăperea are gratii de ani de zile, atât la uşă cât şi la geamuri, şi este asigurată cu lacăt, acest lucru susţinându-l şi în faţa instanţei care i-a dat dreptate. Poştaşul ne-a declarat atunci că este convins că şeful de post din comuna Victoria, care i-a aplicat amenda, vrea să se răzbune pe el din cauza unor probleme mai vechi. În procesul verbal de contravenţie se preciza că agentul poştal "nu a luat măsurile necesare de a asigura spaţiul, încăperea situată în locuinţa sa, unde funcţionează agenţia poştală Mihai Bravu cu grilaje şi încuietori sigure şi conform sarcinilor primite şi specificului obiectivului, nu a introdus valorile monetare rămase nedistribuite în caseta de valori existentă, fapt ce a favorizat pătrunderea cu uşurinţă şi sustragerea de valori monetare de către persoane necunoscute în noaptea de 19/20. 02.2011, din agenţia poştală". Poştaşul a contestat însă procesul verbal de contravenţie în instanţă şi a obţinut câştig de cauză.

Poştaşul este nemulţumit de faptul că poliţiştii nu i-au prins pe hoţi

Eugen Mirea ne-a povestit că, în noaptea de 19 spre 20 februarie, persoane necunoscute au pătruns în imobilul unde fucţionează oficiul poştal, din curtea locuinţei sale, sustrăgând o sumă de bani şi mai multe cartele telefonice. Hoţii s-au făcut nevăzuţi, iar a doua zi, deşi a acoperit prejudiciul către Poştă, bărbatul a primit procesul verbal prin care i se aplicase o amendă de 2.300 lei, pe motiv că nu a asigurat corespunzător securitatea Oficiului Poştal. "Poşta aşa este de 20 de ani, cu gratii la uşă, la geam, cu lacăt, hoţii sparg acum seifuri, da un lacăt, ce să faci. Pe baza asta mi-a dat mie amendă. Şi tu ca poliţist în loc să prinzi infractorul, mă amendezi pe mine!? Noi umblăm cu geanta cu bani pe stradă, în loc să mă protejeze îmi dă amendă!? Mai tare m-am supărat pe şeful de post: tu în loc să prinzi hoţul, după ce că îmi fură banii, mă şi amendezi!?", s-a plâns Eugen Mirea după ce s-a trezit că este amendat.

Poştaşul este şi acum revoltat pentru că, deşi a trecut atâta timp de la incident, poliţiştii nu i-au prins pe cei care i-au furat banii. Eugen Mirea a primit şi o informare de la Poliţia Oraşului Însurăţei, prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că nu s-a reuşit identificarea autorilor. În document se precizează că, de la data sesizării, "au fost efectuate toate verificările necesare care se impun pentru descoperirea autorului/autorilor faptei penale, însă nu s-a reuşit identificarea acestora. La data de 14.06.2011 s-a aprobat trecerea dosarului în evidenţe cu autori nedescoperiţi, cercetările urmând a fi reluate în cazul apariţiei unor elemente noi", se arată în adresa semnată de şeful Poliţiei Oraşului Însurăţei.

Eugen Mirea este însă nemulţumit de faptul că, spune el, deşi a indicat o persoană din sat pe care o bănuieşte că s-ar număra printre autori, precum şi martori care l-au văzut pe cel în cauză, poliţiştii nu i-au luat pe niciunul dintre aceştia la întrebări. "După 4 luni de zile vii cu autor necunoscut!? Nici măcar nu l-au audiat pe cel bănuit de mine şi nici martorii care l-au văzut, deşi le-am dat numele. Şi îmi trimite hârtie de la Poliţie dar care se adresează către Agenţia Poştală, nu către mine, da amenda de ce a fost pe numele meu!?", a spus Eugen Mirea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii