Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inspectorii veterinari sint cu ochii pe comerciantii de oua

In perioada premergatoare Sarbatorii Pastelui, cind cererea de oua este semnificativ mai mare decit in orice alta perioada a anului, inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila vor acorda o atentie sporita modului de comercializare a acestui produs. Ei au elaborat deja un plan de masuri ce cuprinde o serie de verificari si controale, la toti producatorii si comerciantii din judetul nostru.
Planul se refera la intensificarea si monitorizarea tuturor producatorilor si comerciantilor care valorifica oua pentru consumul uman, dar si a tuturor fermelor si centrelor de preluare. Vor fi atent verificate conditiile de transport si depozitare. "Este interzisa vinzarea oualor in spatii improvizate in care nu sint asigurate temperatura si igiena corespunzatoare, dar si a oualor nemarcate. Este interzisa vinzarea oualor cu coaja lovita, crapata sau murdara precum si a oualor de rata. Ouale se pastreaza la temperatura cuprinsa intre 0 si 14 grade Celsius. La cumparare verificati daca ouale sint marcate cu data productiei si cofrajele poarta etichete de control", a precizat Nita Caragata, purtator de cuvint al DSVSA Braila.
Specialistii recomanda ca inainte de folosire, ouale sa fie spalate, deoarece de pe coaja pot patrunde in mincare microorganisme daunatoare sanatatii. De asemenea, ouale de rata se admint in consum numai bine fierte, timp de 8 minute.
Categorie articol: 

Comentarii