Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inspectorii sanitar-veterinari brăileni au în vizor legumele şi fructele din comerţ

• controalele au fost demarate la nivel naţional de ANSVSA • în alte judeţe s-au confiscat tone de legume şi fructe, însă la Brăila nu a fost cazul, deocamdată, după cum informează DSVSA

 

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a demarat, începând cu data de 12 aprilie, o amplă acţiune ce vizează controlul reziduurilor de pesticide din legumele şi fructele provenite din ţări terţe şi/sau din comerţ intracomunitar şi destinate comercializării pe piaţa din România. Astfel, în perioada 12 aprilie - 12 mai sunt organizate controale tematice pentru verificarea conţinutului de reziduuri de pesticide din legume şi fructe. Încă din primele zile, la nivel naţional, s-au dat mai multe sancţiuni şi au fost confiscate peste 80 tone de fructe şi legume cu probleme.

Deocamdată, la Brăila nu a fost cazul să se ia astfel de măsuri drastice pentru că, potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), la controalele făcute până marţi, 16 aprilie, nu au fost constatate neconformităţi.

La nivelul DSVSA Brăila s-au constituit echipe care efectuează controale având ca scop verificarea unităţilor de depozitare a legumelor şi fructelor de pe raza judeţului; verificarea transporturilor rutiere de legume şi fructe provenite din ţări terţe şi/sau din comerţ intracomunitar.

“În judeţul Brăila nu au fost transporturi directe de legume şi fructe provenite din schimb intracomunitar sau import. Aceeaşi situaţie este şi în cazul depozitelor: legumele şi fructele comercializate pe piaţa din Brăila provin din alte depozite de pe teritoriul naţional. Până la această dată s-au efectuat controale la 3 depozite şi 3 supermarket-uri, prelevându-se 4  probe pentru reziduuri de pesticide în cadrul Programului Strategic. Nu au fost constatate neconformităţi”, ne-a informat DSVSA, prin intermediul unui comunicat de presă.
Categorie articol: 

Comentarii