Mergi la conţinutul principal

Inspectorii DSP, controale la Însurăţei pe tema apei cameleonice

• două controale de la DSP au avut loc, miercuri, în oraşul Însurăţei, privind calitatea apei pe care o consumă localnicii zi de zi • o echipă de inspectori s-a sesizat din oficiu şi a decis un control inopinat, în urma articolului publicat în ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei”: “Scandalos! Apa cameleonică pe care o beau oamenii din Însurăţei” •celălalt control era deja programat, conform planului de monitorizare de audit • rezultatele vor fi gata abia săptămâna viitoare

 

Două echipe de inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Brăila s-au deplasat, ieri, la Însurăţei, pentru a lua la “puricat” problema apei cameleonice pe care o consumă zilnic locuitorii. În timp ce o echipă avea deja controlul programat pentru ziua de ieri, cealaltă a efectuat o vizită inopinată, sesizându-se din oficiu în urma articolului publicat de “Obiectiv – Vocea Brăilei” în ediţia de miercuri. “Astăzi (ieri -n.r.), inspectorii din cadrul Compartimentului de Inspecţie al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila s-au deplasat la Însurăţei, în urma articolului publicat de ziarul «Obiectiv – Vocea Brăilei». Aceştia au recoltat o probă de apă pe care o vor duce la laborator pentru analize”, ne-a comunicat directorul executiv al DSP, Dan Petrescu.

Cât despre controlul programat, acesta face parte din planul de monitorizare de audit, iar coincidenţa a făcut să fie programat în ziua în care cotidianul nostru a publicat articolul despre apa de culoare gălbuie care curge la robinetele oamenilor din Însurăţei. “Cei de la Compartimentul Programe aveau deja acest control programat cu mult timp înainte, pentru astăzi (ieri -n.r.). Conform planului de monitorizare de audit, s-au dus cei de la Compartimentul de Programe şi au recoltat şi ei probe de apă. Există un plan de monitorizare de audit al DSP, în baza Hotărârii nr. 974/2004 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspecţie sanitară şi monitorizare a calităţii apei potabile şi a Procedurii de autorizare sanitară a producţiei şi distribuţiei apei potabile, dar şi a Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile”, a adăugat Dan Petrescu.

Ambele echipe de inspectori din cadrul DSP au recoltat probe de apă. Rezultatele vor fi gata, cel mai probabil, miercurea viitoare. Aşa cum ne-a explicat directorul DSP, analizele pentru mangan durează aproximativ o săptămână.

Reamintim că, în urmă cu aproximativ 2 luni, reprezentanţii CUP Dunărea au lipit afişe în localitate, prin care au anunţat populaţia că apa nu este potabilă, deoarece au loc lucrări de montare a noii staţii de epurare - mai exact de demanganizare, deferizare - întrucât problema apei de la Însurăţei este una mai veche. După montarea staţiei, problema părea rezolvată, numai că, la începutul acestei săptămâni, afaceristul brăilean Daniel Cîrîc ne-a sesizat din nou că, deşi a fost adusă staţia de epurare din comuna Unirea la Însurăţei, apa nu este încă potabilă. Acesta chiar ne-a trimis şi o fotografie pentru a demonstra că apa nu mai are culoarea roşiatică, cum o avea în urmă cu ceva luni, ci este galbenă în prezent.

Pe de altă parte, directorul CUP Dunărea, Silviu Mangiurea, susţine că încă se mai fac reglaje de debit, deoarece pe perioada verii se distribuie apă şi din puţurile de rezervă. În legătură cu fotografia pe care Daniel Cîrîc a pus-o la dispoziţia reporterilor “Obiectiv – Vocea Brăilei”, Mangiurea a afirmat că se poate realiza foarte uşor o astfel de poză, dacă ar opri apa câteva ore. Mai mult, acesta a aruncat “pisica” în curtea DSP, spunând că cei de la direcţie nu i-au semnalat nicio problemă vizavi de calitatea apei de la Însurăţei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro