Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, in doliu

Colonelul Ion Dumitru, prim adjunctul comandantului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila, a incetat din viata, duminica, 22 iulie, in urma unui infarct miocardic. In virsta de doar 52 de ani, colonelul Dumitru se afla intr-un autoturism, impreuna cu sotia si citiva prieteni, si se indrepta spre statiunea Lepsa, din muntii Vrancei. Aproape de destinatie i s-a facut rau si l-a rugat pe sofer sa traga pe dreapta. A coborit, pentru a respira aer curat, dar dupa numai citeva secunde s-a prabusit la pamint. Manevrele de resuscitare incercate, mai intii de apropiatii sai, iar mai apoi de un echipaj al Ambulantei, au ramas fara nici un rezultat, personalul medical fiind nevoit sa constate decesul.
Ion Dumitru a absolvit, in 1983, Scoala de Ofiteri-Pompieri Bucuresti, cu gradul de locotenent, fiind repartizat la Grupul de Pompieri Braila. De-a lungul carierei, a participat la stingerea foarte multor incendii, unele misiuni solicitindu-i la maximum calitatile fizice si psihice. La numai un an de la incadrare s-a luptat cu un incendiu de mari proportii ce mistuia biserica "Sf. Constantin". Apoi, in 1987, s-a numarat printre pompierii care s-au confruntat direct cu urmarile groaznice ale exploziei blocului H1 din cartierul Obor. In 2001, in calitate de Sef de Stat Major al Grupului de Pompieri Braila, a coordonat lupta cu incendiul care ameninta sa faca scrum un cartier intreg din orasul Insuratei. In conditiile unui vint puternic ce imprastia foarte rapid flacarile, pompierii au reusit atunci sa localizeze in doar citeva ore focul. Chiar si asa, au fost afectate nu mai putin de 19 gospodarii.
Incepind din 2005, de la infiintarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea", colonelul Ion Dumitru a ocupat functia de prim adjunct al comandantului. Colegii sai il vor conduce pe ultimul drum astazi, incepind cu ora 11.00. Cortegiul funerar va pleca de la Biserica "Sfintii Arghangheli Mihail si Gavril", din Piata Traian.
Categorie articol: 

Comentarii