Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Insalubrul personaj Obreja merită şi chiar trebuie să fie primul

Iarăşi am dat în ziar peste mustaţa insalubrului personaj Gheorghi Obreja. De 12 ani, de când tot scriu (şi) despre acest Obreja, tot aştept ca individiul să spună ceva interesant, să vină cu o idee, să propună ceva constructiv pentru oraş, la urma-urmei să spună şi un banc mişto cu Bulă, orice, numai să spună ceva prin care să convingă auditoriul că nu are capul ăla pe umeri doar ca să nu îi plouă în gât. Obreja cred că este singurul (vorba vine) politician din Brăila al cărui discurs este mai plat decât apa chioară. Bine, am fost elegant când am zis „discurs”, căci în cazul lui Gheorghi Obreja putem vorbi doar de nişte cuvinte din bagajul lexic al unui elev de clasa a IV-a, cuvinte care atunci când scoase pe gură emană un suspect miros de pantofi purtaţi. Cel puţin asta este senzaţia mea.

Acest personaj comic pe nume Obreja nu are nici măcar simţul ridicolului. Şi zic asta pentru că noi, românii, avem o vorbă: dacă eşti prost, stai acasă. Iată că Gheorghi Obreja nu doar că nu simte că  ar fi cazul să se retragă din politică după câte prostii a făcut, ci vrea să plece şi mai departe de casă, mai exact la Bucureşti. Obreja vrea să se mute cu serviciul (presupunând că  el are momentan un loc de muncă) fix la Camera Deputaţilor. Obreja a anunţat, zilele trecute, că vrea neapărat să fie pe prima poziţie în lista ALDE Brăila pentru Camera Deputaţilor, argumentând, citez, că „este firesc să fiu eu prima persoană pe listă pentru că sunt copreşedinte ALDE Brăila şi sunt prima persoană interesată”.

Aşadar, Ghoerghi Obreja este convins că el trebuie să deschidă lista ALDE Brăila pentru Camera Deputaţilor. Asta chiar este o veste proastă pentru simpatizanţii ALDE Brăila, căci nu vor mai avea cu cine vota. Vorba aia, or fi ei fani ALDE, dar totul până la Obreja! Adică, băi Tăriceanu, nu mă lua pe mine cu Obreja, că acum mut ştampila de vot în altă căsuţă şi te-ai lins definitiv pe bot.

Iată însă că pentru prima (şi ultima) dată în viaţă sunt de acord cu Gheorghi Obreja. Aşa este, Obreja merită şi chiar trebuie să fie primul. De exemplu, Obreja ar trebui să fie primul cercetat pentru modul suspect în care a dobândit calitatea de funcţionar public. Să se verifice dacă Obreja chiar a stat efectiv timp de trei luni în Târlungeni, unde a figurat ca poliţist local. Eu unul am mari dubii că ar fi aşa. Apoi, Obreja ar trebui să fie primul care să le spună brăilenilor cam câtă ruşine îi este, pe o scară de la 1 la 10, pentru că  e singurul prefect din istoria Brăilei care a rămas înzăpezit în misiune, în ianuarie 2014, în comuna Gemenele. Şi nu în ultimul rând, eu cred că da, Obreja merită şi trebuie să fie primul care să primească un şut în cur din partea brăilenilor, dar de data asta definitiv. (Comuna Curlângeni)
Categorie articol: 

Comentarii