Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inotatorii de la LPS si CSM intra, de astazi, in lupta pentru medalii

Astazi, la ora 10.00, la bazinul descoperit din Braila vor demara intrecerile din cadrul Campionatului National de natatie pentru copii, competitie la care si-au anuntat participarea sportivi de la toate cluburile din tara. La acest important concurs gazdele vor fi reprezentate de 21 de sportivi, LPS si 2 de la CSM. Directoarea LPS-ului, Elena Toader, a luat toate masurile necesare desfasurarii in cele mai bune conditii a intrecerilor si a trimis invitatii oficialitatilor locale si tuturor celor implicati in miscarea sportiva. Aceste demersuri au ca scop popularizarea si revitalizarea acestui sport care de-a lungul timpului ne-a adus foarte mare satisfactie. Dupa cum bine se stie, scoala de natatie braileana a dat doua campioane olimpice, Diana Mocanu si Camelia Potec, prima trecindu-si in cont si un titlu mondial, cea de-a doua medalie de aur la Campionatele Europene.
Directoarea CSM-ului, Tinca Amza, va fi prezenta la aceasta competitie, in finalul ei ii va premia pe toti medaliatii braileni.
"Eu astept sa vad daca se relanseaza natatia romaneasca. La aceasta competitie vom putea sa ne dam seama daca sint sportivi care se pot lansa in marea performanta. Deocamdata, natatia romaneasca este intr-un usor regres. Exista o generatie de seniori cu performante, insa pina la copii nu mai exista inotatori talentati.
In primul rind ma intereseaza evolutia inotatorilor braileni de la care astept performante notabile. Conteaza timpii si recordurile nationale si dupa aceea medaliile. Anul trecut plafonul premiilor facute de CSM a fost de 16 milioane lei vechi, sper ca anul acesta sa avem ocazia sa oferim o suma mult mai mare", a declarat Tinca Amza.
La rindul ei, profesoara Marinela Gogoasa, cea care detine nucleul cel mai valoros de sportivi, de la aceasta competitie, a precizat: "Ce-ti poti dori la inceputul unui concurs decit multe medalii. Sper ca inotatorii nostri sa-si imbunatateasca timpii si sa se mobilizeze pentru a obtine cit mai multe succese".
Din partea federatiei de specialitate supervizor va fi Stefan Iamandi, secretarul acesteia.
In continuare, va prezentam lotul brailean pe categorii de virsta: Monica Matachi, Gabriel Coceanu, Robert Burtea, Madalin Palosanu, George Spita la categoria copii 11 ani, Octavian Ciocan, Razvan Calu, Alexandru Stroe, Andrei Olteanu, Rares Draghita, Maria Iancu, Sabina Sloata, Andreea Cojocaru, Diana Dinu la categ. copii 12 ani, Catalin Carsote, Stefan Ciobanu, George Stoian, Bogdan Constantinescu, Ionut Terchila, Mihai Voineagu.
De la CSM vor participa Stefan Caragata si Claudia Satnoianu, elevi ai lui Catalin Nistor, la rindul lui sportiv in activitate in al carui palmares au intrat deja numeroase medalii pe plan national.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii